Afbeelding
Google maps

Monumentaal hekwerk Juliana van Stolbergpark wordt gerestaureerd

15 januari 2021 om 17:00 Overig

AMERSFOORT Na jarenlang oppervlakkig schilderonderhoud krijgen het monumentaal hekwerk en de entreepoorten van het Juliana Stolbergpark binnenkort een grondige opknapbeurt. Het hekwerk roest op meerdere plaatsen. SRO Amersfoort demonteert het hekwerk, waarna het in een werkplaats in zo’n drie maanden tijd wordt opgeknapt. De restauratie begint maandag 18 januari.

Bij laboratoriumonderzoek werden er in de eerste en oudste lagen op het netwerk zware metalen aangetroffen. Om de lagen goed te verwijderen en de nieuwe verf op te zetten heeft de gemeente ervoor gekozen om de hekken te laten demonteren en te behandelen ,,in de beschermde omgeving van een werkplaats.” Daarvoor is gekozen omdat het staalwerk gestraald moet worden. 

Het 120 meter lange hekwerk en de entreepoorten uit een voormalige kazerne zijn Rijksmonument en maken deel uit van een Beschermd Rijkscomplex. Het hekwerk is begin jaren tachtig gerestaureerd. Toen zijn aan het oude hekwerk veel nieuwe stalen onderdelen toegevoegd. Het hekwerk blijkt nu goed te demonteren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie