Deze foto is op 25 juni vanaf een supboard gemaakt op de Amersfoortse gracht. Een achtertuin aan Muurhuizen, ter hoogte van de Weversgracht. ,,Onze stad is prachtig, maar vanaf het water zie je nog zoveel meer. Uit een hele reeks heb ik deze gekozen. Omdat ik telkens weer denk dat er echt iemand geniet op dat bankje langs het water. Maar waar is toch de rest van die man?
Deze foto is op 25 juni vanaf een supboard gemaakt op de Amersfoortse gracht. Een achtertuin aan Muurhuizen, ter hoogte van de Weversgracht. ,,Onze stad is prachtig, maar vanaf het water zie je nog zoveel meer. Uit een hele reeks heb ik deze gekozen. Omdat ik telkens weer denk dat er echt iemand geniet op dat bankje langs het water. Maar waar is toch de rest van die man?" Miranda van Buitenen-van Kuijeren

Bekijk hier alle Zomerfotowedstrijd-inzendingen

23 juli 2020 om 11:10 Overig

AMERSFOORT Alle inzendingen voor onze Zomerfotowedstrijd 2020 zijn binnen en in dit album te bekijken. Een selectie ervan haalde ook een editie van onze papieren krant afgelopen zomer. Inzenden is niet meer mogelijk dit jaar, de redactie kiest enkele winnaars samen met professioneel nieuws- en huisfotograaf Rinus van Denderen. Inzenders maken kans op kaarten voor de Waterlijn, Keijlijn en Pathé Amersfoort.

Opvallend genoeg - maar natuurlijk zeer verklaarbaar - zitten er dit jaar veel kiekjes uit eigen land of zelfs directe omgeving tussen. Veel inzenders kwamen tot de conclusie dat ver reizen voor een mooie omgeving of een prettig vakantiegevoel helemaal niet nodig is.

Klik op een foto voor een ‘slideshow-weergave’.

'Ooit was Hotel Belvedere in Dubrovnik (Kroatië) een juweel. Gebouwd in 1985. Groots en luxueus. Nu is het een ruïne. Een plek waar sinds de oorlog in 1991 de tijd heeft stilgestaan en alles je doet herinneren aan de verschrikkingen die het heeft meegemaakt.'
Pas 5 jaar oud en dan op vakantie in Annecy (Frankrijk) meteen je eerste echte vakantievriendin scoren.
Geen beschrijving gegeven.
,,Eind maart 2020 ben ik verhuisd naar de Operaweg, nieuwbouwflat de Dirigent in de nieuwe wijk ‘Hogekwartier’. De eerste maanden en de eerste zomer in deze flat. Vanaf het begin van de middag zon tot deze achter de horizon verdwijnt vanaf de zevende verdieping. Heerlijke, lange, zomerse avonden waar je, zoals op de foto te zien is, om 22.30 uur nog een prachtig uitzicht kan hebben. Dit is één van de vele foto’s die ik gemaakt heb van dit uitzicht; wat voor mij bijzonder is, omdat ik nog elke dag mag genieten van dit mooie uitzicht en dit graag met anderen deel!
'Twee jonge broertjes spelen om in het vogelhokje te komen!'
Deze foto is afgelopen juni op Texel gemaakt. ,,Ik sla eigenlijk alle adviezen in de wind. Geen mensen op de foto en de zon niet in de rug, maar voor mij een prachtige foto door de kleurstelling. Voor mij een speciaal moment, omdat dit weer het eerste uitje was na de lockdown. Extra van genoten, omdat je de kleinere dingen gaat waarderen.
Een dagje hondenstrand in Nijkerk: het baasje met Buddy op 22 juni.
In de burcht in Bad Bentheim, via een kijkgat in een mooi torentje.
'De avondvierdaagse lopen met mijn twee kinderen. Deze foto is gemaakt bij de Meridiaantunnel op 20 juni en ik vind hem prachtig!'
Deze foto is in juni in Zandvoort gemaakt. Ook Nederland heeft zijn mooie plekjes als het weer goed is.
'Wij zijn (op verzoek van mijn zoon) een aantal dagen in de Village verbleven en hebben vier dagen in het park gelopen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Deze foto is gemaakt bij hun favoriete attractie 'Untamed' rond 20.00 uur vlak voordat het park sloot. Op deze foto staan mijn zoon Luc van 23 jaar en zijn zusje Julie van 13 jaar. Alhoewel ze tien jaar schelen, zijn ze vanaf dag één stapelgek op elkaar.'
Vakantie in Frankrijk, heerlijk bij een meer. Onze hond bleek een echte waterrat; waar de baas gaat, gaat hij. Een heerlijke duik vanaf een rots gaat hij niet uit de weg.
'Dit is mijn kleindochter Nina en ze wil graag beroemd worden als model. Deze foto laat zien waarom.'
Lage Vuursche.
Noord Sardinië (Capo Testa) met uitzicht ook op het eiland Corsica.
Deze oeverplanten staan aan de poel in het Waterwingebied.
,,Kleindochter Senna van nog geen 3 jaar geniet van de vaartochten in de kano van papa.
Samen peddelen ze regelmatig door de grachten van Amersfoort en de beek die door het mooie Park Randenbroek loopt.
Een zomer lang  genieten in Amersfoort waar ze ook woont.
,,Uitwaaien, kop in de zon en genieten van een ritje met de stoomtrein in Goes.
,,Deze foto is gemaakt in de plaats Altefähr op het eiland Rügen. Ik vraag mij wel af waarom je je boot zo gaat noemen.
,,Knuffelen met herten mag wel in coronatijd! Op de foto Joanna met hert Max in Wildgehege Bödefeld in het Sauerland in Duitsland.
,,De zomervakantie is nog maar net begonnen, maar we mogen gelukkig weer op verjaarsvisite en dat is dus ook de reden waarom deze foto zo bijzonder voor ons is. Deze foto is gemaakt in de Amersfoortse wijk Vathorst, tijdens een verjaardag van een vriendje van mijn zoon Jelte op 1 augustus 2020.
,,De foto is gemaakt in Numansdorp. Onze hond Coco moet eerst onderzoeken en ontdekken of het echt wel vertrouwd is. Achter de jachthaven van Numansdorp is een wandelgebied waar ook loslopende koeien zijn. Eén koe was super nieuwsgierig en kwam op Coco af. Coco vond deze koe dus niet eng. Samen stonden ze gras te eten...
Geen beschrijving gegeven.
Kleindochter en kleinzoon genieten in het zwembad in Taormina.
Samen met de baas geniet Dirk van het prachtige uitzicht vanaf de Burgberg in Schutz.
,,Kleinzoon kijkt van Texel naar Vlieland waar wij zaten.
Tijdens een fietstocht in Arcen, kwamen we deze zangeres met muziekbus tegen. Zij bediende de bus op afstand en uit de bus kwam muziek. Iedereen kon meezingen en dat allemaal op afstand!
,,Onze bus op de camping in Kranjska Gora in het prachtige Slovenie.
,,In het waterloopbos in Marknesse zijn diverse proeflab-opstellingen uit de jaren '60 te vinden om waar dan ook ter wereld de waterhuishouding te managen. Ik was straalverliefd op deze strakke kant van de immens grote betonnen golfkrachtmeetopstelling.
De foto is gemaakt op een nagenoeg leeg Sint Pietersplein in Vaticaanstad. Op de foto staan mijn kinderen Mees (10), Saar (9) en Gijs (7).
De foto is genomen op woensdag 19 augustus.

De foto is wat mij betreft bijzonder omdat wij door de Corona lang getwijfeld hebben of we wel naar ons reeds geboekte camping in Italië zouden gaan. Uiteindelijk hebben we een week voor vertrek de knoop doorgehakt. Op de camping hoorden we van andere gasten dat Rome en Vaticaanstad ongewoon leeg waren. Het was al lang de wens van onze oudste om naar Rome en Vaticaanstad te gaan, dus we besloten een twee daagse citytrip te maken naar Rome. En zie hier hoe rustig het was. De citytrip was onvergetelijk, prachtig en dus heeeel rustig.
De zomer van 2020 stond in het teken van Corona. Op het toiletgebouw op de camping in Zeeland werden wij daar door deze dame in Zeeuwse klederdracht op gewezen: Denk erom hè, 1,5 meter.
De foto is genomen op de Heerlijkheid van Wolphaartsdijk, op 4 Augustus.
Op Terschelling genoeg strand om te genieten van de verkoelende wind voor het vliegeren.
Mijn ultieme 2020-zomerfoto: de zonnende ringslang! Gemaakt op  20 augustus op begraafplaats Rusthof: een zonnende ringslang op een waterlelieblad.
'Rustig op Rusthof fotograferend en genieten van een zonnende ringslang'

Gedurende de Corna-periode heb ik, dicht bij huis, mijn passie voor natuurfotografie  kunnen blijven volgen.
Deze foto is gemaakt op 6 augustus in Amersfoort op een mooie zwoele zomeravond vanaf het balkon van mijn zoon. Hij was op vakantie en ik en mijn dochter gingen een nachtje in onze eigen stad op vakantie. We waren maar 900 meter van ons eigen huis, maar voelden ons vanaf een andere plek in de stad met uitzicht op de Lange Jan een echte toerist. Die avond kwamen er veel ballonnen over de stad en in roerige tijden van corona en al het lawaai van het verkeer op het Julianaplein gaf dit beeld met de mooie lucht toch een heel rustgevend gevoel. Amersfoort wat ben je toch een mooie en fijne stad! Inwoner of toerist; het was volop genieten die avond.
Davos. Een moment van ontroering na een bergwandeling.
De foto is gemaakt op do. 20 augustus op Roompot Vakantiepark in Arcen. 
Op de foto mijn twee jongens, Lucas en Jasper. 
Prachtige wolkenlucht met de weerkaatsing in het water en twee kanjers. 
Een sereen plaatje. In NL genieten van mooie natuur.
Deze foto is gemaakt in Slovenië bij het meer van Bohinj op 27 juli. Dit jaar zochten we de rustige plekken op en met de boot kwamen we terecht op een verlaten strandje. Op de foto zijn onze kinderen de vele vissen onder water aan het bekijken.
Zomerfoto aan het IJsselmeer. Na een dagje zeilen, samen met broer en vriend genieten van de ondergaande zon in Stavoren.
Een onverwachte vakantie in Nederland, Zeeland, Zeeuws Vlaanderen op de stoep bij onze zuiderburen. Het zwin, genieten van een fantastische zomeravond met ons drieën, alles even laten wat er is. Alleen ons, de zon, de zee en rust.
Terwijl de boer zijn land bewerkt springt de jeugd van een brug het verkoelende water in. Het doet mij terugdenken aan de lange zomervakanties toen ik nog jong was, een halve eeuw geleden. 
Begin juli 2020, Zuidlaren (Drenthe).
Op het Noordzeestrand in Noord Denemarken, 8 augustus, net na negen uur in de avond. Tijdens het hardlopen gemaakt met de zelfontspanner.
Hier is onze mooiste zomerfoto die we op 15 augustus bij het kleine zeetje in Spakenburg gemaakt. In de foto zijn onze twee zoontjes, Noah (bijna 4 jaar) en Thomas (bijna 2). Deze foto is zo bijzonder voor mij, want Thomas heeft hekel aan koud water. Elke keer als we gaan zwemmen, schreeuwt en huilt hij heel erg vanwege de kou. Maar het verbaasde me toen we bij het strandje liepen, en hij zei tegen me 'uit uit!' Hij wilde zijn kleertjes uitdoen en rende gelijk er water in. En ook Noah zit in de risicogroep, dus zijn we heel voorzichtig met buitenspelen. Hij had afgelopen winter voor de coronatijd al drie keer bronchitis. Hoewel Spakenburg in de buurt ligt, gaan we vanwege corona niet naar de drukke plekjes. Gelukkig was het heel rustig op het strandje, dus het was echt een leuk uitje voor de jongens.
Relaxt onder de luifel wachten op de schaduw van de bomen. Laatste dagje camping in Sint Nyk, Friesland. 8 augustus 2020, het is nog te heet, en we gaan gelukkig pas rond 21:00 richting huis.
Wat is er mooier dan de wijnen te proeven in de wijngaarden waar de druiven voor de wijnen vandaan komen.
Augustus 2020, warmste maand ooit, 37 gr, heerlijk kamperen in 'Nijkerk aan zee'.
De uitdrukking met hitte is dat de mussen dood van het dak vallen, maar hier was het een zwaluwjong dat voor dood was neergevallen in de extreme hitte deze zomer. Met water en veel liefde is het vogeltje weer opgeknapt!
Deze foto vind ik heel bijzonder door de samenstelling van de kleuren en ook omdat het de pracht van de Nederlandse natuur laat zien. Deze foto is ook bijzonder voor mij omdat mijn dochter die heeft genomen en omdat ze oog voor het fotograferen heeft.
Genieten van de Nederlandse natuur en zijn schoonheid.
Deze foto is gemaakt op Texel, camping De Vrolijke Zwaluw op 30 juli tijdens de livestream BSC Quick tegen Storks. Winst 3-2, vandaar de lach. Links Frans Niezen, rechts Ton van de Weem. Deze foto is bijzonder, omdat vanwege corona honkbal hoofdklasse live te volgen was.
Mijn dochter, Vera Zwaagstra (10), heeft deze foto gemaakt van een kikker die ze vond deze zomer op Terschelling. De kikker heette Nacho. ;)
'Ff heerlijk dutten in het badje in de achtertuin, we blijven lekker thuis', zei m'n schoonzus.
Mijn kleinzoon, Jay (18 jaar), ging in juli naar het skatepark in Diest in België en is met zijn grote hobby bezig. Hij toont zijn adembenemende stunts, terwijl cameraman Tim alles vastlegt, maar uiteraard met mondkapjes.
Als ik later de filmpjes doorgestuurd krijg, blijf ik mij verbazen bij het bekijken van zijn acties en houd mijn hart vast en schud alleen maar mijn hoofd.
De foto is gemaakt op het strand van het Belgische De Haan, waar wij met ons gezin op vakantie waren. Op de foto staat onze oudste dochter Hanne van 7 jaar. Het was een bijzondere vakantie, omdat in België op veel plekken mondkapjes verplicht waren. Gelukkig voor jonge kinderen niet (en op het strand voor ons ook niet).
Hunebed D18 in Rolde in Drenthe op 5 augustus.
'Onze twee zonen Stijn (2) en Rens (6) kijken vol verwondering naar de vijfduizend jaar oude Hunebedden tijdens vakantie in eigen land. De foto is gemaakt met een iPhone.'
'Deze foto is bijzonder omdat deze foto is gemaakt op de eerste herdenkingsbijeenkomst van 15 augustus in 75 jaar in Amersfoort in de Observant. Op deze dag herdenken we alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands Indië waarbij meer dan 25.000 Nederlanders zijn omgekomen. Hierbij leg ik orchideeën bij het nieuw onthulde monument van glas. Dit monument stelt een Melati voor, herdenkingssymbool voor 15 augustus.
In gedachtenis voor mijn opa die omgekomen is bij de Birma spoorlijn en voor mijn oma en moeder die in een Jappenkamp hebben gezeten.
Met ons gezin zijn we wezen varen op de Eem en dan zie je dit... De rust op het water. Genieten van de omgeving. Wat kan de omgeving in de buurt mooi zijn en hebben een fantastische avond gehad vanaf het Eemplein naar het Zuidereind! Alphons, Anja, Mike, Jur, Tigo en Luna Mulder.
Deze foto is gemaakt op zondagavond 16 augustus  bij zonsondergang. Bij mijn favoriete plek in Den Treek bij het Hazenwater. Iedere avond ben ik daar wel te vinden. Mooi stukje natuur waar ik helemaal tot rust kom na een heftige periode in mijn leven. Prachtig is te zien hoe de wolken weerschijnen in het water.
Parijs op dinsdag 28 juli: Jorijke Koelewijn op de fiets voor de Eiffeltoren in hartje Parijs. Waarom bijzonder? 'Met twee protheses en een rolstoel fietsten Jorijke en Henk Koelewijn in zeven etappes van Amersfoort naar Parijs. Wat een avontuur!'
Mijn vakantie naar Texel met mijn vriendin en schoonfamilie. De foto is gemaakt op 26 juli nabij de Koog op Texel. Het hele weekend dat we er waren was het geen best weer, toch besloten we deze avond nog even langs het strand te wandelen. Hier troffen we de bekende Texelse Skuumkoppe met op de achtergrond een ondergaande zon, deze combinatie leverde deze prachtige foto op!
Wij liepen - tussen de Hollandse buien door - op landgoed Den Treek. Hoe mooi is die bloeiende heide? Zo kort per jaar kun je ervan genieten, maar voor ons echt zomer! Soms hoef je helemaal niet ver, om je in een mooie omgeving te wanen.
De foto is deze zomer gemaakt op een zonnige zondag in juli, langs de Westersingel in Amersfoort.
Amersfoort is een mooie stad en die kun je bekijken vanaf het water, op de fiets of wandelend.
Dat laat deze foto zien.
Het strand van Fano in Italië (le Marche) tijdens onze zomervakantie. Lang zag het er naar uit dat we door het corona virus niet op vakantie zouden gaan, uiteindelijk hebben we toch de knoop doorgehakt om de zomervakantie in Italië door te laten gaan. Het 'gunstige' verloop in de regio, de lage besmettingscijfers, de kleinschalige camping en enkele persoonlijke aanpassingen (afstand houden, een mondkapje, niezen in de elleboog en regelmatig handen wassen) heeft ons deze keuze alsnog doen maken. Bijzonder aan de foto is onze dochter Saar die 'vitamine zee' over zich heen laat komen terwijl ze geniet van een onbezorgde en heerlijke zomervakantie in Italië!
‘In de maand augustus ben ik een aantal keer gaan reeën spotten in de natuur rond Amersfoort.
Op een avond lijkt alles te kloppen als ik mijn apparatuur heb opgesteld en er een prachtige ree op duikt tussen het groen in de bossen van de Treekhoeve.
Voor de mooiste natuur hoef je dus niet ver weg, dat blijkt wel weer!'
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie