Afbeelding
Mediagroep EVA

Nieuwe talkshow over gevolgen van de coronacrisis in Amersfoort

8 juni 2020 om 17:13 Overig

LEUSDEN De nieuwe talkshow Eemland1 op EVA gaat maandagavond van start. In het programma, gepresenteerd door Arjan te Lintelo, staan de praktische gevolgen van corona in Amersfoort en Leusden centraal. Coronapatiënt Patricia Noordzij is in de eerste aflevering via Skype te gast. Zij heeft al twee maanden coronaklachten en is onzeker over haar toekomst.

Aan tafel zit onder andere longfysiotherapeut Janet de Jong, die Noordzij begeleidt in een speciaal revalidatietraject voor coronapatiënten. 

SAMENWERKING Daarnaast schuift wethouder Erik van Beurden aan. Hij is onder de indruk van wat Noordzij vertelt. ,,Wat haar is overkomen gunnen we elkaar allemaal niet, maar ook in Leusden zien we dat samenwerking in het maatschappelijk veld begint te lopen. We vonden elkaar ineens heel makkelijk. Hoe houden we die samenwerking overeind?"

LUISTEREND OOR Hans Sybrandy van de Huiskamer van Leusden is ook te gast. Hij vertelt over de samenwerking tussen verschillende instanties en het luisterend oor dat de vrijwilligers de afgelopen tijd geboden hebben. Daarnaast heeft verslaggever Laura Spoelstra een kijkje genomen bij Theater De Tuin in Leusden, dat tot het einde van dit jaar dicht blijft. 

FLINT Het decor van Eemland 1 is de grote theaterzaal van Flint. Volgens de makers staat de zaal symbool voor de leegte die de samenleving getroffen heeft. Op een van de lege stoelen geeft huisdichter Arjen van der Linden zijn kijk op de onderwerpen van de uitzending. Naast aansprekende gasten is er livemuziek op het podium van zangtalent Marit Eijbergen, die begeleidt wordt op gitaar door Lucas Henry.  

De eerste aflevering van Eemland1 is maandagavond te zien om 20.30 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie