Afbeelding
Koos van Noppen

Aan de weg timmeren in crisistijd

21 maart 2020 om 20:22 Overig Coronavirus

AMERSFOORT Stratenmakers en wegenbouwers staan weliswaar niet op de lijst 'vitale beroepen' van het kabinet, maar bij de Hendrik van Viandenstraat werken ze als het even kan ook in crisistijd door. ,,Wat moet je anders? De hele dag thuis zitten is ook niet gezond," zegt Henk.

Koos van Noppen

Terwijl Henk samen met zijn dove collega Nees zware platen neer, zodat omwonenden niet door de zandbak naar hun huis hoeven praat hij verder: ,,Er zijn wel collega's thuis. Maar zolang je geen klachten hebt en er alert op bent dat je niet te dicht op elkaar werkt, kun je gewoon doorgaan." Ze houden zich stipt aan de huisregel: niet meer dan 5 collega's tegelijk in de schaftkeet en twee keer per dag komt de schoonmaker langs.

Het kruispunt van de Bisschopsweg en de Vermeerstraat is al maanden afgesloten. Deze week zou een volgend deel van de Bisschopsweg onder handen worden genomen, maar dat is uitgesteld. ,,We bekijken van dag tot dag hoe het loopt en dat is ook afhankelijk van de maatregelen van het kabinet," zegt uitvoerder Toine Slaghuis van bouwbedrijf Volker Wessels. ,,Omwonenden en de gemeente Amersfoort hebben gelukkig begrip voor de situatie. Het is overmacht." De totale herinrichting van de Bisschopsweg tot aan de Arnhemseweg moet volgens planning in november 2020 gereed zijn, maar ,,Reken maar op een paar weken extra." 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie