Afbeelding
Pixabay

Corderius College Amersfoort in finale kunst- en techniekwedstrijd Artcadia

19 april 2022 om 12:00 Onderwijs

AMERSFOORT Corderius College uit Amersfoort heeft met het project ‘Sala Dome’ de finale van kunst- en techniekwedstrijd Artcadia bereikt. Samen met tien andere scholen gaan zij nu strijden voor de winst tijdens de grote finale op 20 april 2022.

‘Artcadia, Imagine your future’ is een landelijk techniek- en kunstwedstrijd voor leerlingen in 2 havo/vwo. Stel je voor, je leeft in het jaar 2080. De stad, zoals je die in het begin van de 21e eeuw kende, bestaat niet meer. Hoe leven we met elkaar? Hoe ziet ons vervoer eruit? Hoe gaan we om met gebouwen, de ruimte, het water en ons milieu? Met deze vraagstukken die zich voordoen in de fictieve toekomststad, gaan scholieren onder begeleiding van docenten aan de slag.

De 125 deelnemende scholen uit Nederland en België stuurden vele maquettes, schilderijen, multimedia en andere creatieve uitingen in. Die werkstukken zijn door een deskundige jury beoordeeld en daaruit zijn de finalisten geselecteerd. Deze groepen werken hun projecten vervolgens verder uit en geven tijdens de feestelijke finale een presentatie. Dat gebeurt op woensdag 20 april 2022 in het Evoluon in Eindhoven. De finale wordt gepresenteerd door Jard Struik.

Snuffelen aan kunst en techniek Artcadia wordt dit jaar voor de 14e keer gehouden. De wedstrijd is georganiseerd door advies- en ingenieursorganisatie Arcadis, KNHM foundation en Canon Business Services om leerlingen van havo/vwo 2 te laten zien en ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is. Duizenden kinderen snuffelden de afgelopen jaren aan de combinatie van kunst en techniek. Zij bedachten creatieve technische oplossingen voor de problemen in de stad van de toekomst op het gebied van gebouwen, water, milieu en mobiliteit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie