Afbeelding
Corderius College

Corderius College kampioen Retorica Benelux debatcompetitie

2 juli 2021 om 15:52 Onderwijs

AMERSFOORT Zaterdag werden Rik Manuel (vwo 5) en Luc van den Bos (vwo 5), twee enthousiaste debaters van het debatteam van het Corderius College Amersfoort, uitgeroepen tot kampioen Retorica 2021 tijdens de finale van de Benelux Debatcompetitie. In deze competitie, georganiseerd door de Debatunie, gaan middelbare scholieren uit de Benelux de strijd met elkaar aan op het gebied van debatteren en retorica. 

De debaters van het Corderius College bleken dit jaar zeer succesvol in het speechen. Zo wisten zij de jury te overtuigen van Famke Louise als potentiële minister-president, en maakten zij zich sterk voor het uitbannen van de hoofdzonde hebzucht.

Nadat Corderianen Joost Liebeton (vwo 4) en Michael Hartog (vwo 4) met hun overtuigende en humorvolle speeches begin juni een plek op de finaledag van de Benelux Debatcompetitie bemachtigden voor het Corderius College, maakten Rik en Luc de klus af: afgelopen zaterdag versloegen zij in vier rondes de andere finalisten en na een vlammende finalespeech maakten zij het Corderius College kampioen Retorica Benelux 2021. 

Debatcoaches Lisanne van Haarlem en Marianne Hoksbergen van het Corderius College zijn trots. ,,We vinden het geweldig dat onze leerlingen deze uitdaging zo enthousiast hebben opgepakt, zeker in deze tijd waarin alles online plaatsvindt. Ze zijn er met overtuiging ingegaan, en deze winst is absoluut verdiend.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie