Afbeelding
Marieke Mulder

Evangelische Hogeschool pakt klusjes op voor Amersfoortse organisaties

25 juni 2021 om 15:04 Onderwijs

AMERSFOORT Een team van 150 studenten en medewerkers van de Evangelische Hogeschool (EH) in Amersfoort hebben zich donderdag ingezet voor diverse organisaties. Ook vrijdag zijn de vrijwilligers aan de slag gegaan om klussen op te pakken die steeds maar bleven liggen.

Onder meer René Slotboom van Motiva Straatadvocaten is enorm blij met hun hulp. ,,We zijn heel erg blij met zoveel hulp van de studenten. Nu kunnen meerdere ruimtes - de keuken, hal en kantoren - tegelijk opgeknapt worden. Normaal kunnen we hooguit een ruimte tegelijk aanpakken. En we zijn extra blij dat het nu komt, in verband met ons 20 jarig jubileum.”

AANSTEKELIJK Wethouder Fatma Koser Kaya (Onderwijs) bracht donderdagochtend een bezoek aan Motiva Straatadvocaten, om de studenten een hart onder de riem te steken. ,,De studenten die bij Motiva aan de slag gingen, hebben geholpen door het pand te schilderen. Ze sorteerden er ook jassen en andere kleding voor dak- en thuislozen. Ik heb daar zelf even bij meegeholpen, want de betrokkenheid van de studenten werkte aanstekelijk”, zegt de wethouder.

Ook andere organisaties werden bezocht tijdens de tweedaagse EH Impact Day, waaronder BijBosshardt, Stichting Elisabeth Groen en St. Josef Beweging 3.0.

OPSTEKER Wethouder Cees van Eijk bezocht de studenten tijdens de schoonmaak bij de Speelgoed- en Kledingbank Amersfoort. ,,Goed om te zien dat deze jonge mensen hier met veel enthousiasme aan de slag gingen. Dat is een opsteker voor de Speelgoed- en Kledingbank. En tegelijk een mooie kans voor de jongeren om een kijkje in de keuken te krijgen bij dit maatschappelijke initiatief.”

Met de actie maken de studenten volgens EH niet alleen sociale impact binnen Amersfoort, maar halen ze ook geld op om het werk van de school voort te kunnen zetten. ,,Dit vormingsonderwijs is niet gesubsidieerd en daarmee dus volledig afhankelijk van sponsoring. Wij kunnen met trots aankondigen dat de voorlopige opbrengst van deze actie 51.281 euro is”, aldus de hogeschool. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie