Charley van OBS Waterrijk uit Utrecht heeft op 29 april 2021 de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.
Charley van OBS Waterrijk uit Utrecht heeft op 29 april 2021 de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. fotografie © de Bibliotheek Eemland

Charley wint provinciale finale van Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Eemland

29 april 2021 om 15:59 Onderwijs

AMERSFOORT De provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd werd dit jaar georganiseerd door de Bibliotheek Eemland. De winnaar van de provinciale finale is Charley van OBS Waterrijk uit Utrecht. Charley las voor uit het boek ‘Ik ben Vincent en ik ben niet bang’ van Enne Koens. 

Op 26 mei gaat Charley de provincie Utrecht vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. De jury zei over Charley: ,,Tekstbeleving van Charley was enorm goed. Naast haar stem gebruikte ze haar mimiek en lijf om het verhaal te vertellen. Daarnaast heeft Charley een heel goed voorleesritme. Wat ook geweldig is, is dat Charley actief aan boekpromotie doet.”

LIVESTREAM De provinciale finale was in de Bibliotheek het Eemhuis. Daar lazen alle acht deelnemers voor uit hun boek. De finale werd live gestreamd, zodat alle ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s en andere fans hun favoriete voorlezer konden aanmoedigen. De finale werd aan elkaar gepraat door presentator Wouter Siebers, onderwijsadviseur & leerkracht van het jaar 2015. De jury, bestaande uit wethouder Fatma Koser Kaya, schrijfster Marte Jongbloed en projectleider van de VoorleesExpress Jessica Jager, hadden een zware taak. Zij moesten van de acht deelnemers de winnaar kiezen. ,,Het lijkt net of we professionele voorlezers aan het beoordelen zijn, we vergeten telkens dat jullie kinderen uit groep 7 en 8 zijn”, aldus Marte Jongbloed.

AMERSFOORT Ella van de Caeciliaschool uit Amersfoort mocht de regio Amersfoort vertegenwoordigen. Ze las voor uit het boek ’Ze wisten er meer van’ van Toon Tellegen. Ella leverde een knappe prestatie, maar heeft het helaas niet kunnen schoppen tot de eerste plaats. ,,De Bibliotheek Eemland is natuurlijk erg trots op haar.” 

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. 

Ella van de Caeciliaschool uit Amersfoort mocht de regio Amersfoort vertegenwoordigen.
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie