Leerlingen wassen auto’s om geld te verdienen voor het goede doel.
Leerlingen wassen auto’s om geld te verdienen voor het goede doel. Amsfort College

Leerlingen Amsfort College steunen goede doelen met klusjes

8 februari 2021 om 08:43 Onderwijs

AMERSFOORT Op het Amsfort College maken leerlingen kennis met verschillende bedrijven en beroepen door elke periode een GO! Business en Promotion-programma te volgen. Dit helpt hen bij het kiezen van een beroep of opleiding. Hoe pak je samen een project aan? Hoe ga je om met budgetten en klanten? 

Leerlingen in klas 1 hebben een fictieve stichting opgericht. Vervolgens hebben zij activiteiten uitgevoerd om geld te verdienen. Een boodschappenservice, auto’s wassen, armbandjes verkopen, klusjes doen, de activiteiten waren erg divers. Wat ze verdienen wordt gedoneerd aan een goed doel, zoals de Voedselbank Amersfoort, Stichting KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) en het Rode Kruis.

Sanne en Isabelle en moesten voor een opdracht een idee bedenken voor het goede doel. Dat werd een boodschappendienst voor KiKa en CliniClowns. ,,Ons idee was boodschappen doen. We hebben verschillende mensen gevraagd en konden uiteindelijk voor acht mensen iets doen. We hebben daarom 30 euro opgehaald.”

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Sanne bezorgt boodschappen voor Stichting KIKA. - Amsfort College

Ook Levi en Sam moesten een goed doel bedenken en daarvoor klusjes doen. Het geld dat ze kregen ging naar KiKa. ,,Wij hebben boodschappen gedaan voor mensen in de wijk en daarmee per keer 5 euro verdiend. Wij vonden het een leuke opdracht! Het was wel een beetje lastig, maar dat maakt niet uit.

CLINICLOWNS Zala koos voor de Cliniclowns. ,,De actie die bedacht, was om met een rode clownsneus aan te kloppen bij de buren en dan te vragen of ik hun boodschappen mocht doen tegen een vergoeding van 5 euro. Op mijn flyer konden ze het kaartje van 5 euro eraf scheuren. Zo kon ik op een veilige manier de actie uitvoeren. Ik moest namelijk rekening houden met de coronaregels en alles op een veilige afstand doen. Waar ik erg blij van werd, was dat mijn buren erg enthousiast waren en ze wilden gelijk meedoen. Wat iets minder goed ging, is dat ik niet had verwacht dat sommige boodschappen best veel waren en ik beter de fietstas mee kon nemen. Ik had alleen plastic zakken en daar maak ik liever geen gebruik van, want dat is slecht voor het milieu.”

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Zala stapt op haar fiets om boodschappen te doen. - Amsfort College

GELUKSARMBANDJES Julie en Flore verkochten geluksarmbandjes, waarvan 75 procent van de opbrengst naar KiKa ging. Deze geluksarmbandjes en de feestelijke verpakking hebben ze zelf gemaakt. De armbandjes zijn te koop in verschillende kleuren en maten. We verkopen deze armbandjes online en sturen ze op nadat we de betaling ontvangen hebben. Ter promotie hebben we ook online kanalen zoals Instagram en Tik Tok ingezet.

Wie ook gebruik wil maken van deze diensten en een goed doel steunen, kan contact leggen via info@amsfortcollege.nl.

Een mandje boodschappen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie