Afbeelding
pixabay

Vier projecten ontvangen subsidie voor verbeteren aansluiting onderwijs op werk

25 november 2020 om 13:27 Onderwijs

AMERSFOORT Vier samenwerkingsprojecten ontvangen een bijdrage uit de tweede tranche van het Toekomstfonds Onderwijs Arbeidsmarkt. Onderwijsinstellingen en bedrijven in de regio Amersfoort konden tot 1 oktober via het fonds subsidie aanvragen voor samenwerkingsprojecten die de overgang van school naar werk bevorderen.

In totaal zijn er vijf aanvragen ingediend. Een onafhankelijke adviescommissie heeft de aanvragen beoordeeld, schrijft de gemeente Amersfoort. Vier projecten ontvangen een bijdrage uit het fonds van in totaal 100.500 euro. Met het Toekomstfonds Onderwijs Arbeidsmarkt faciliteert de gemeente de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven in de regio.

De vier projecten zijn Mind Your Step, Onderwijsbedrijf, ItVitae ICT-beveiligings-technicus en What’s Next?

Mind Your Step is een onderwijsconcept dat volgens de gemeente ‘goed aansluit op de huidige en toekomstige ontwikkelingen binnen onderwijs en gezondheidszorg met als doel om in de regio te versnellen op het thema een leven lang ontwikkelen.’

Het Onderwijsbedrijf is een initiatief om studenten direct in de praktijk in te zetten en sneller toegang te geven op de arbeidsmarkt. Studenten krijgen les op locatie van docenten MBO Amersfoort en worden tegelijkertijd begeleid door leerkrachten en interne opleiders van samenwerkende scholen. Door dit intensieve leertraject leren studenten sneller waardoor hun opleidingstraject wordt verkort van 3 naar 2 jaar.

ItVitae ICT-beveiligings-technicus begeleidt technische talenten met autisme naar een duurzame baan als ICT-beveiligingstechnicus. Samen met het bedrijfsleven wordt hiervoor een nieuw opleidings- en begeleidingsprogramma opgezet met als doel baanbemiddeling naar een geschikte werkervaringsplaats voor het praktijkdeel en aansluitend een betaalde baan.

Tot slot is What’s Next? een initiatief om (kwetsbare) jongeren te helpen ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en kunnen en dat om te zetten naar een passende studiekeuze. Hiermee worden kansen vergroot dat deze jongeren de opleiding verlaten met een diploma.

TWEEDE RONDE Door samenwerkingsinitiatieven van onderwijs en bedrijfsleven te stimuleren worden kansen op werk voor jongeren verhoogd. ,,Zeker in deze onzekere periode is extra inzet van belang. Daarom heeft het college extra incidentele middelen beschikbaar gesteld en is het subsidieplafond van het Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt 2020 verhoogd met
50.000 euro tot een totaal van 250.000 euro. Bij de eerste openstelling van het toekomstfonds in 2020 hebben vier projecten subsidie ontvangen voor een bedrag van 149.500 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie