Afbeelding
GSG Guido

Leerlingen GSG Guido ontvangen diploma op bijzondere wijze

9 juli 2020 om 17:06 Onderwijs

AMERSFOORT Op de middelbare school GSG Guido VMBO in Amersfoort hebben leerlingen dit jaar op een bijzondere manier hun diploma in ontvangst mogen nemen. De school organiseerde een drive-through om de 150 geslaagde leerlingen geheel coronaproof hun diploma te overhandigen.

Samen met ouders, familie en andere genodigden mochten de leerlingen wagen aan wagen het terrein op om hun diploma-uitreiking te beleven. Het had bijna iets weg van een tijdrit in de Tour de France: leerlingen ging per auto, om de twee minuten, van start op het circuit. De feestvierende leerlingen kregen een hartelijke ontvangst met een grote ballonnenboog, vlaggetjes en muziek.

WELKOMSTCOMITÉ Het welkomstcomité van docenten stond klaar om de langskomende leerlingen toe te zwaaien. Onderweg kwamen bezoekers verschillende docenten en activiteiten tegen: ze werden voorzien van een hapje en drankje, en was er voor iedere leerling een fotomoment. De leerlingen konden de auto parkeren bij het podium om het diploma persoonlijk in ontvangst te nemen. 

Eén van de docenten die de uitreiking organiseerde, Martijn van der Lingen, is blij dat alles volgens plan is verlopen: ,,Het was even spannend met het weer, omdat zo goed als alles buiten plaatsvond. Uiteindelijk is het allemaal goed gegaan en onze leerlingen hebben een geweldige avond had.” 

RISICOVOL Volgens teamleider Bert Mollema was het een nieuwe en risicovolle onderneming in tijden van corona: ,,Door de gekozen vorm was het best even zoeken hoe we het goed konden organiseren, ook nadat we te horen kregen dat de coronamaatregelen waren versoepeld. We hebben goed overleg gehad met de gemeente. Zo konden we ons op tijd en goed voorbereiden. We hebben veel positieve reacties gekregen van leerlingen en ouders. Het was een geslaagd feestje!” 

De school kwam op het idee van een drive-through na een ingeving van een van de geslaagde leerlingen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie