Afbeelding
Guido de Bres

Leerlingen Guido de Bres testen maatschappelijke diensttijd

31 januari 2020 om 11:36 Onderwijs

AMERSFOORT Tientallen derdeklasleerlingen van het Guido de Bres hebben verspreid over drie middagen de maatschappelijke diensttijd getest (MDT). Met de maatschappelijke diensttijd krijgen ze de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen, iets te betekenen voor een ander en nieuwe mensen te ontmoeten. Dit alles op vrijwillige basis.

De leerlingen van het VMBO aan de Arnhemseweg probeerden door middel van een try-out of ze voor langere tijd mee willen doen aan het project. Een deel van de leerlingen ging aan de slag bij Motiva Straatadvocaten. Motiva ondersteunt dak- en thuislozen in Amersfoort. De leerlingen hebben geholpen met het bereiden van een maaltijd voor deze doelgroep. In Nieuwland hebben de leerlingen bij stichting Beytna ouderen met een migratieachtergrond een gezellige middag bezorgd door spelletjes te doen en samen te kletsen.

SAMENWERKING De try-outmiddagen kwamen tot stand door een samenwerking tussen het Guido de Bres en jongerenvrijwilligersnetwerk Sociale Gasten. Voor de middelbare school past de maatschappelijke diensttijd goed bij haar schooldoelen op het gebied van identiteit, burgerschapsvorming en loopbaanontwikkeling. Netwerk Sociale Gasten was in 2019 met het project YourCube al proeftuin voor de MDT en deelt haar ervaring en netwerk nu graag met de onderwijsinstelling.

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie