Afbeelding
Keistadnieuws

Wie komt straks te wonen aan de Johan Cruijffstraat nummer 14?

Nieuwbouw

AMERSFOORT De aftrap is gedaan: de fundatie is aangebracht, de eerste paal is gezet en zelfs een soort ‘voetbalgoal’ lijkt zichtbaar. Op woensdag 19 januari werden de eerste wanden van het vier verdiepingen tellende appartementencomplex ‘Urban Villa’ gezet en gaat het complex langzaam de hoogte in.

Het terrein in de oksel van de kruising van de Laan van Duurzaamheid met de Rondweg Noord lag jaren braak. Schipper Bosch bouwt nu woningen op de kavel. Het wordt volgens de ontwikkelaar ‘een bijzondere buurt voor een mix van doelgroepen. Daarbij is er veel aandacht voor groen en duurzaamheid. De groene buitenruimte is ontworpen door een landschapsarchitect.’ De aftrap was opvallend met een bijzonder spandoek eind vorig jaar.

Aan de bovenzijde van het complex aan de Johan Cruijffstraat in de sportheldenbuurt komt appartement nummer 14, het rugnummer van Nederlands bekendste voetballer. Volgens Karbouw is het een gewild appartement.

Ook de omschrijving op internet klinkt aantrekkelijk: ,,Het is misschien wat overdreven om het een ‘penthouse’ te noemen. Maar zo voelt het wel, met forse binnenmaten die bij elkaar opgeteld bijna 109 vierkante meter zijn. Hierin is plek gecreëerd voor een woonkamer met open keuken voorzien van inbouwapparatuur en drie slaapkamers. Daarnaast is er nog een interne berging of techniekruimte én een buitenberging. Doordat je de derde woonlaag niet hoeft te delen met een andere woning, kun je zomaar een terras van 67 vierkante meter tegemoetzien, gelegen op het noorden.”

Volgens de site hethofvanduurzaamheid.nl is appartement met nummer 14 nog beschikbaar. Er hangt wel een pittig prijskaartje aan: huurprijs 1.650 euro, exclusief servicekosten van 60 euro. Inschrijven is inmiddels mogelijk.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie