Afbeelding
Rinus van Denderen

‘Vernieuwing Nationaal Monument Kamp Amersfoort geheel gereed’

21 september 2021 om 11:22 Nieuwbouw

AMERSFOORT Na de opening van het nieuwe museum door minister-president Rutte en oud-gevangenen Arie van Houwelingen op 19 april, is nu ook het bijbehorende binnenplein gereed, meldt Nationaal Monument Kamp Amersfoort.

Via de originele toegangspoort van het kamp van destijds, komen bezoekers eerst bij de maquette die de omvang en bebouwing van het voormalige kamp duidelijk maakt. Via de gereconstrueerde Rozentuin, de verbeelding van het appèl met de in brons gegoten laarzen van de kampcommandant en de uit het kamp overgebleven appèlklok, betreden ze vervolgens het ondergrondse museum. ,,Dit nieuwe binnenterrein met het ondergrondse museum van 1100 vierkante meter, in samenhang met het uitgestrekte buitenterrein met de monumenten en grondsporen, maakt een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Amersfoort nog meer waard!”

Voor de bestuurlijke vertegenwoordigers die mee hebben gewerkt aan het lange proces van tot stand komen is de laatste week van september een (vanwege corona) besloten bijeenkomst. Hierbij houdt de voorzitter, Ad van Baal, zijn laatste toespraak in deze functie. Hij is dan 8 jaar voorzitter geweest van Nationaal Monument Kamp Amersfoort. Zijn opvolger is Gijs de Vries, voormalig directeur van het Rode Kruis.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Ad van Baal was 8 jaar voorzitter van Nationaal Monument Kamp Amersfoort.
Gijs de Vries, voormalig directeur van het Rode Kruis.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie