Een voorbeeld van enkele Tiny Houses, in IJmuiden.
Een voorbeeld van enkele Tiny Houses, in IJmuiden. Dorothee Klopper

Curaçaolaan krijgt zes tiny houses

21 juli 2021 om 11:46 Nieuwbouw

AMERSFOORT Mayordomo mag aan de Curaçaolaan zes tiny houses gaan realiseren. Dit collectief is via loting geselecteerd om de plannen uit te werken.

De Gemeente Amersfoort biedt de mogelijkheid om in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) zes tiny houses te realiseren aan de Curaçaolaan 49, om er vervolgens als groep te gaan wonen. De woningen komen er te staan voor een periode van tien tot maximaal vijftien jaar. 

Tiny houses zijn kleine, volwaardige en vrijstaande woningen, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Kijk voor meer informatie op de website van Tiny House Nederland.

Op het gemeentelijk perceel aan de Curaçaolaan stond tot eind 2019 een blokhut. Deze is inmiddels gesloopt en de plek biedt daarom ruimte voor een nieuw initiatief.

Geïnteresseerde CPO-groepen konden zich tot 28 juni 2021 inschrijven op het project. In totaal deden veertien groepen dit. Middels loting door een notaris is Mayordomo geselecteerd. Dit collectief sluit nu op korte termijn een overeenkomst met de gemeente. Daarna werken ze de plannen samen verder uit. Omwonenden worden hier in die periode erover geïnformeerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie