Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Visie voor vernieuwde Varkensmarkt overhandigd

18 juni 2020 om 13:36 Nieuwbouw

AMERSFOORT Een grote wens van bewoners en ondernemers op en rond de Varkensmarkt is een sfeervolle ontmoetingsplek van de Varkensmarkt te maken. Onlangs overhandigde Gereon Bargeman, namens Ontwerplab Varkensmarkt, aan wethouder Stegeman symbolisch en virtueel de visie Varkensmarkt namens de ondernemers en bewoners.

Bewoners en ondernemers willen volgens de gemeente dat de Varkensmarkt de verbindende schakel wordt tussen de Langestraat, Westsingel, Utrechtsestraat, Arnhemsestraat, Koestraat en de Zuidsingel. Een plein met een eigen identiteit en gericht op ontmoeten en verblijven.

Tijdens bijeenkomsten in het zogeheten ‘Ontwerplan Varkensmarkt’ hebben bewoners en ondernemers deze visie opgesteld. Wethouder Stegeman: ,,Wat een succesvol voorbeeld van initiatiefrijke Amersfoorters. Ze namen zich een probleem ter harte en gingen vervolgens samen aan de tekentafel zitten voor een oplossing. We prijzen ons gelukkig met zulke bevlogen inwoners en ondernemers.” De overhandiging van de Visie Varkensmarkt aan de gemeente is de start van het verdere proces om de Varkensmarkt te herinrichten.

De gemeente richt een projectgroep op waar, naast Gereon Bargeman namens het Ontwerplab ook een ontwerpbureau deel van uitmaakt. Deze projectgroep organiseert de start van het ontwerpproces en formuleert de kaders voor de participatie. Na de zomer vragen ze belanghebbenden en belangstellenden hun mening over deze visie. Gereon Bargeman: ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen de Varkensmarkt de make-over geven die het verdient. En dat we straks een sfeervol plein als oriëntatiepunt voor een bezoek aan de binnenstad hebben.”

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie