Afbeelding
Fred Oosterhuis

Bouw sociale huurappartementen Puntenburgerlaan gestart

20 mei 2020 om 10:45 Nieuwbouw

AMERSFOORT Woningcorporatie Portaal en ontwikkelende bouwer Trebbe zorgden dat deze week de fundering voor een nieuw woongebouw aan de Puntenburgerlaan in Amersfoort de grond is ingegaan.

Aan de Puntenburgerlaan 91 stond tot voor kort een kantoorpand. Over een jaar moet er een woongebouw met compacte stadsappartementen staan. Het is ontworpen door architectenbureau AC&P en wordt gebouwd door Trebbe. Het pand telt 53 tweekamerappartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn energiezuinig en volledig elektrisch, ook voor koken en verwarming.

,,Door woningen te bouwen op de plek van een kantoor breiden we het aantal sociale huurwoningen in de stad uit. En dat is hard nodig. Want Amersfoort kent een groot tekort aan – en een lange wachtlijst voor – sociale huurwoningen. Deze nieuwbouw past dan ook naadloos in het Deltaplan Wonen van de gemeente om de woningnood terug te dringen”, aldus manager Dorine Lommen van Portaal.

Lommen: ,,We willen de huur onder de huurtoeslaggrens houden. Op dit moment is dat 619 euro per maand. Boven die zogeheten aftoppingsgrens neemt de huurtoeslag af. Door daarnaast energiezuinige appartementen te bouwen, blijft de energierekening van de huurders laag. Zo helpen we huurders om hun totale woonlasten laag te houden. Wonen in de sociale huursector moet betaalbaar zijn.”

De bouw duurt naar verwachting een jaar. De huurwoningen worden aangeboden via het regionale woonruimteverdeelsysteem WoningNet Eemvallei. Toewijzing gaat op basis van inschrijfduur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie