Het nieuwe woongedeelte telt 267 woningen, waarvan 95 sociale huurwoningen.
Het nieuwe woongedeelte telt 267 woningen, waarvan 95 sociale huurwoningen. Smink Vastgoed, Van Wijnen en Portaal

267 nieuwe woningen in De Hoef-West

1 mei 2020 om 12:23 Nieuwbouw

AMERSFOORT Smink Vastgoed, Van Wijnen en Portaal gaan 267 woningen bouwen in De Hoef-West in Amersfoort. Dat is het gevolg van een overeenkomst tussen de drie partijen. De start van de woningbouw is gepland in 2025, de oplevering volgt ruim een jaar later. 

Van Wijnen gaat in het gebied een nieuw kantoor en twee woongebouwen met 267 woningen ontwikkelen en bouwen. Daarvan zijn 95 in de sociale huur. Die woningen worden kant en klaar afgenomen door woningcorporatie Portaal. Het ontwerp van de gehele nieuwbouw is van het Amersfoortse bureau AG NOVA architecten.

SOCIALE HUUR De appartementen in de sociale huur hebben een woonoppervlak tussen de 50 en 75 vierkante meter groot en hebben twee of drie kamers. Vastgoedmanager Wibo Douwstra van Portaal is blij met deze kans om nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. ,,We weten allemaal dat Amersfoort zit te springen om betaalbare huizen. De wachtlijst voor sociale-huurwoningen is lang. Amersfoort heeft niet voor niets een Deltaplan wonen. Er moeten elk jaar duizend nieuwe woningen worden gebouwd om de woningnood in de stad terug te dringen. Dit project is dan een heel mooie bijdrage.”

VRIJE SECTOR De overige 172 appartementen worden verhuurd in de vrije sector. Dit worden ook 2- en 3-kamer appartementen die variëren tussen de 50 en 82 vierkante meter. 54 appartementen vallen in het segment ‘middeldure huur’. Maarten Reeze, ontwikkelmanager bij Van Wijnen: ,,Met deze ontwikkeling spelen we in op de grote vraag naar middeldure huurwoningen. We creëren we een plek voor onder andere starters, jonge gezinnen en senioren die zich op deze locatie, dicht bij het centrum en station Amersfoort Schothorst kunnen vestigen.”

SLOOP In De Hoef-West zitten momenteel twee kantoorpanden die gesloopt worden als de huurcontracten eindigen. Smink Vastgoed heeft de twee kantoorpanden aan de Computerweg 12 en Printerweg 6-8 overgenomen van belegginsmaatschappij M-SEVEN.

Het nieuwe woongedeelte telt 267 woningen, waarvan 95 sociale huurwoningen.
Het nieuwe kantoor.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie