Afbeelding

Geld van provincie beschikbaar voor erfbeplanting buitengebied

4 november 2022 om 15:19 Natuur en milieu

AMERSFOORT De provincie Utrecht heeft de doelstelling om 600.000 extra bomen te planten. Eén van de projecten waarmee ze dit wil bereiken is een erfbeplantingsproject. Dit project gaat dit najaar van start onder de naam ‘Groene erven in Utrecht’.

Binnen dit project kunnen geïnteresseerden gesubsidieerd hun erf aanplanten. Hierbij valt te denken aan onder meer hagen, houtsingels, elzensingels, bosjes en laan- en fruitbomen. Aanmelders voor het project worden bezocht en voor hen wordt kosteloos een beplantingsplan gemaakt. Bij akkoord van dit plan ontvangt de erfeigenaar ook de beplanting kosteloos.
Het aanleggen en beheren van de beplanting voeren deelnemers zelf uit. Hiervoor wordt een plant-en beheerinstructie beschikbaar gesteld.

Voorwaarden voor deelname aan het project zijn dat er op het erf ruimte moet zijn om minimaal tweehonderd stuks bos- of haagplantsoen te planten en er geldt de verplichting om de gesubsidieerde beplanting in stand te houden. Erven met inpassingsverplichtingen zijn uitgesloten van deelname.

Bewoners in het buitengebied van de provincie die voldoen aan de voorwaarden, kunnen zich aanmelden of vragen stellen bij Sjoerd Emmen van Orbis via groene.erven.in.utrecht@orbis.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie