De vier kastanjebomen zijn woensdag overhandigd aan de stichting. De appelboom wordt op een ander moment gebracht.
De vier kastanjebomen zijn woensdag overhandigd aan de stichting. De appelboom wordt op een ander moment gebracht. Gemeente Amersfoort

Gemeente en Tuinpark schenken bomen aan Stichting Elisabeth Groen

Natuur en milieu

AMERSFOORT Stichting Elisabeth Groen ontving woensdag uit handen van Erik Verhallen van Tuinpark Laakzijde en wethouder Roald van der Linde vier kastanjebomen en een appelboom. De stichting is heel blij met de bomen, gezien de schade die veel bomen eind december hebben opgelopen.

De vier kastanjebomen zijn woensdagmiddag overhandigd aan de stichting. De appelboom wordt op een ander moment gebracht, omdat de grond op dit moment te nat is. Aannemer De Ridder uit Soesterberg sponsorde het vervoer van de bomen. Frank de Ridder, directeur van aannemersbedrijf De Ridder, was ook aanwezig bij de overhandiging.

In 2016 is er tijdens Serious Request geld ingezameld voor 150 bomen en struiken voor de gemeente Amersfoort. Dit was op initiatief van het Nederlandse Rode Kruis, dat toen 150 jaar bestond. De bomen zijn in 2017 tijdens de Boomfeestdag door leerlingen van de OBS Atlantis op hun logeeradres geplant in het gebied Over de Laak. Een vijftal van deze bomen is nu aan stichting Elisabeth Groen geschonken. De overige bomen en struiken verhuizen binnenkort van de logeertuin naar hun definitieve plek in het voedselbos op het Tuinpark Laakzijde in Waterrijk.


advertentie