Worsteling natuur en recreatie op Park Vliegbasis Soesterberg

4 dec, 09:21 Natuur en milieu
Fenna Slaats
In de vogelkijkhut op Park Vliegbasis gaan natuur en recreatie hand in hand.
In de vogelkijkhut op Park Vliegbasis gaan natuur en recreatie hand in hand.

REGIO In de gehele gemeente Soest en met name in Soesterberg is er een spanningsveld tussen de bescherming van de natuur en de behoefte om te recreëren. Op Park Vliegbasis wordt nu een fietspad omgelegd ten gunste van een rustgebied.

Het is maar een minuscule ingreep op het uitgestrekte gebied van de voormalige vliegbasis. Maar wel een illustratieve. Een bestaand betonnen fietspad wordt hier omgelegd om recreanten weg te houden bij een aangewezen rustgebied. Het is in het noordelijke deel van de vliegbasis, direct ten zuiden van de kerosineheuvel. Daarmee is een aanpassing gedaan in het eerder vastgestelde padenplan voor het gebied, waarin grenzen werden getrokken die in dit geval dus niet helemaal toereikend waren om de natuur te ontlasten. Dit stukje fietspad is een van de twee laatste onderdelen van het hele fietsplan, de rest is al uitgevoerd.

De redactie selecteert voor u regelmatig een aantal aansprekende en belangwekkende verhalen uit de regio.

RUSTGEBIEDEN De vlie..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.