De locatie van
De locatie van Google Maps

Retourboulevard voor circulair winkelen opent eind van het jaar

13 oktober 2021 om 14:42 Natuur en milieu

AMERSFOORT De Retourboulevard opent nog dit jaar aan de Brabantsestraat 14. Deze locatie biedt plek voor ondernemers die grondstoffen en materialen hergebruiken en die producten repareren, verbeteren en verkopen. 

Door deze ondernemers op één plek bij elkaar te brengen, moet het voor consumenten aantrekkelijker worden om circulair te winkelen. Om de Retourboulevard mogelijk te maken, verstrekt de gemeente subsidie: 270.000 euro gespreid over vier jaar.

,,Amersfoort wil op den duur een afvalloze gemeente zijn. Daarvoor is een verandering naar een duurzamere economie nodig. De vestiging van de Retourboulevard aan de Brabantsestraat is een belangrijke volgende stap op weg naar een circulaire economie”, schrijft de gemeente in een persbericht. In een circulaire economie worden producten, grondstoffen en materialen opnieuw gebruikt, waardoor er geen afval meer is.

De gemeente werkt sinds 2019 samen met ondernemers die circulair ondernemen aan de realisatie van de Retourboulevard. Fatma Koser Kaya, wethouder Circulaire Economie: ,,Onze ondernemers zijn onmisbaar bij de ambitie om van Amersfoort een CO2-neutrale en afvalloze stad te maken. Daarom vinden we het belangrijk om de Retourboulevard te ondersteunen. Amersfoort krijgt hiermee een plek waar ondernemers een oplossing bieden voor de groeiende afvalberg, en die voor consumenten aantrekkelijk is. Dat is goed voor onze planeet en goed voor de werkgelegenheid in de stad.”

De Retourboulevard biedt op 2000 vierkante meter, ruimte aan ongeveer 25 circulaire makers en ondernemers. Sommigen zullen er hun atelier of werkplaats vestigen, en anderen een winkel. Ook komt er samenwerking met het onderwijs en sociale werkvoorzieningen. Kwartiermaker Christaan Sijnen: ,,Circulair ondernemen vraagt een gezamenlijke inspanning. De Retourboulevard komt daarom graag in contact met meer ondernemers die bezig zijn met circulaire oplossingen en businessmodellen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie