Afbeelding
Keistadnieuws

Veertig tijdelijke bomen voor de Indische buurt

29 september 2021 om 09:58 Natuur en milieu

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort plant verspreid over de hele stad zo’n vierduizend nieuwe bomen. Die bomen komen te staan op plekken waar in de afgelopen jaren zieke of dode bomen zijn weggehaald en in verband met bezuinigingen in het verleden niet zijn vervangen door nieuwe bomen. Inmiddels werkt de gemeente ook weer zoals vóór de bezuinigingen waarbij gekapte bomen weer snel worden vervangen.

Als in een straat al werkzaamheden staan gepland zoals het vervangen van een riool dan wordt de (her)plant meegenomen in dat project. Bekijk hier een bomenkaart op de website van de gemeente.

Als onderdeel van de plant van zevenhonderd bomen vanaf november, is ook de Indische buurt is aan de beurt. De combinatie met een zogenaamd brossaneringsproject, een project voor de vervanging van brosse kabels en waterleidingen, bleek planningstechnisch niet mogelijk. Daarom worden veertig bomen in de Indische buurt nu tijdelijk geplant voor de periode van ongeveer 5 jaar.

Dit betekent onder andere dat er op deze plaatsen veel minder zwarte grond dan normaal wordt aangebracht. Te zijner tijd zal een deel van die bomen weer worden opgenomen en herplant, of in de buurt of op een andere plek in de stad.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie