1180 euro werd bovend opgehaald met een zwerfvuil opruimactie voor weeskinderen in Pakistan.
1180 euro werd bovend opgehaald met een zwerfvuil opruimactie voor weeskinderen in Pakistan. Danielle van Wallinga

In drie weken tijd werd 176 meter mondkapjes uit de natuur gehaald

7 juni 2021 om 07:40 Natuur en milieu

AMERSFOORT Danielle van Wallinga, ook aangesloten bij Eemland Schoon, is half mei een actie begonnen tegen rondzwervende mondkapjes die overal verspreid zijn. ,,Ze zijn niet fraai voor het straatbeeld, maar nog veel belangrijker: enorm schadelijk voor natuur en dieren door onder meer de microplastics en het risico op verst(r)ikking, wat ook al gebeurt bijvoorbeeld bij meeuwen en vissen en vogels broeden op nesten vol afval.

Ze maakte van de zwerfkapjes een slinger, die afgelopen weekend werd gemeten op een groot veld. Het resultaat: 176 meter mondkapjes. ,,En dat is alleen maar wat ik en een paar anderen van ons lokale initiatief Eemland Schoon bij elkaar verzameld hebben in ruim drie weken tijd. Het probleem is ongetwijfeld veel groter. Sowieso belanden er jaarlijks miljoenen kilo’s aan zwerfafval op straat en in de natuur. Maar tijdens de coronacrisis kwam daar veel afval bij.”

De initiatiefnemers hebben dronebeelden gemaakt van de enorme slinger tijdens de afsluiting van een andere actie van een Amersfoorts gezin dat samen met anderen twee weken lang actief zwerfafval opruimde in de stad, om zo geld in de zamelen voor weeskinderen in Pakistan. ,,Het opgehaalde bedrag (1180 euro) legden we in afval op de grond.”

Dronebeelden van het lint bestaande uit mondkapjes:

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
In drie weken zwerfafval opruimen, werd 176 meter mondkapjes uit de natuur gehaald.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie