Carlijn en Mark uit Amersfoort deden vorig jaar mee met de actie. Het resultaat: een mooie appelboom voor in hun tuin.
Carlijn en Mark uit Amersfoort deden vorig jaar mee met de actie. Het resultaat: een mooie appelboom voor in hun tuin. Gemeente Amersfoort

Gemeente Amersfoort deelt opnieuw gratis bomen uit

10 mei 2021 om 14:14 Natuur en milieu

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort gaat binnenkort opnieuw duizend bomen weggeven aan inwoners. Met de actie wil de gemeente Amersfoorters stimuleren om hun eigen tuin groen in te richten. Vorig jaar trakteerde de gemeente ook al op gratis bomen, die toen erg gewild waren. 

De Amersfoortse Carlijn en Mark deden destijds ook mee. ,,Ze wilden heel graag een appelboom in de hoop dat ze er echt van kunnen eten”, aldus de gemeente. ,,Eerst waren ze een beetje bang dat de boom niet goed zou aarden, maar hij groeit goed, heeft veel knoppen en staat al een beetje in bloei. Ze verheugen zich nu al op verse appelsap.”

Afhankelijk van de locatie waar de boom wordt geplant, kunnen kanshebbers de keuze maken voor een grotere of een wat kleinere boomsoort. Geïnteresseerden kunnen vanaf 18 mei om 09.00 uur onder voorwaarden één gratis boom aanvragen. Wie de vorige keer al een boom heeft mogen ontvangen, moet helaas even wachten. Om iedereen een kans te geven, mag er elke vijf jaar maximaal één boom per adres worden aangevraagd. 

Meer informatie is te vinden op www.amersfoort.nl/bomenactie. Ook voor deze ronde geldt: op is op.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie