Afbeelding
Floor ten Brink

Fietsers en honden niet meer welkom in bosgebied bij de Bokkeduinen

21 april 2021 om 18:46 Natuur en milieu

AMERSFOORT Het bosgebied bij de Bokkeduinen is niet meer toegankelijk voor honden en fietsers. Met deze maatregel hoopt de gemeente de dieren te beschermen die in dit gebied leven. De regels staan op borden bij de twee belangrijkste in- en uitgangen.

door Jeroen van der Veer

De Bokkeduinen is het leefgebied van onder andere de das, eekhoorn, boomklever, boommarter en groene specht. Om deze dieren te beschermen, vroeg de gemeenteraad om nieuwe regels voor bezoekers.

De aanpassingen zijn volgens de gemeente besproken met de inwonerswerkgroep, die betrokken waren bij het opstellen van het beheerplan bosgebied Berg. Daarnaast is in samenwerking met vrijwilligers van IVN begin april 2021 zwerfafval verwijderd en afgevoerd.

Mede hierdoor is voortaan het gebied verboden voor honden. Dit geldt ook voor mountainbikers en fietsers, met uitzondering van bezoekers van de scouting. ,,Gaat u alsnog fietsen, mountainbiken of de hond uitlaten in Bokkeduinen, dan bent u in overtreding. U kunt daarvoor een bekeuring krijgen.”

In het naastgelegen bosgebied Birkhoven blijft de hond wel van harte welkom: aangelijnd, mits anders aangegeven. Fietsen is hier toegestaan op de daarvoor aangegeven paden, mountainbiken in z’n geheel niet.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie