Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Van warm lenteweer naar kans op sneeuw in één week

2 april 2021 om 09:18 Natuur en milieu

AMERSFOORT Deze week konden we nog genieten van zonnig lenteweer met temperaturen van boven de 20 graden, maar daar komt komende dagen verandering in. Weeronline voorspelt zelfs hagel- en sneeuwbuien op tweede paasdag.

De laatste dagen van maart waren uitzonderlijk warm met drie dagen op rij temperaturen van 20 graden of hoger. Volgende week kunnen echter de jassen en sjaals weer uit de kast worden gehaald, want er komen koudere dagen aan. ,,Op sommige dagen is het zelfs meer dan 15 graden kouder en dat niet alleen, er valt ook (winterse) neerslag”, aldus Weeronline. ,,Met een stevige noordwestenwind wordt koude lucht uit het hoge noorden aangevoerd. Daarin trekken winterse buien mee die van hagel en (natte) sneeuw vergezeld gaan.” 

KOUDER ,,De temperatuur is volgende week niet hoger dan 5 tot hooguit 9 graden en dat is duidelijk onder de norm voor begin april. Temperaturen van 11 tot 14 graden zijn namelijk gebruikelijk. Ook de nachten worden kouder en soms kan het licht vriezen. De kans dat het volgende week ergens een keer kortstondig wit wordt op auto’s, tuintafels of grasvelden is met 30 procent vrij groot.” 

PRIMA WANDELWEER Vandaag, op goede vrijdag, zullen de temperaturen niet verder oplopen dan 12 graden, voorspelt Weeronline. ,,Zaterdag en eerste paasdag is het prima weer voor een wandeling of fietstocht. Er zijn perioden met zon, maar ook wolkenvelden. Met 9 tot 12 en zondag lokaal 13 tot 14 graden is het dan nog best aangenaam.”

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie