De initiatiefnemers van het Klimaatalarm Amersfoort: in de deur Hans van Dijk (Grootouders voor het Klimaat) en op de auto van links naar rechts Laurens van Hofslot (Dwars), Fieke Westland (Fridays fot Future) en Ronja Breuk (Extinction Rebellion).
De initiatiefnemers van het Klimaatalarm Amersfoort: in de deur Hans van Dijk (Grootouders voor het Klimaat) en op de auto van links naar rechts Laurens van Hofslot (Dwars), Fieke Westland (Fridays fot Future) en Ronja Breuk (Extinction Rebellion). Carel Bast

Amersfoort slaat net voor de verkiezingen klimaatalarm

9 maart 2021 om 09:56 Natuur en milieu

AMERSFOORT Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen roept de Amersfoortse Klimaatcrisiscoalitie inwoners op om het klimaatalarm te slaan. Op zondag 14 maart om 15.00 uur kunnen Amersfoorters twee minuten lang lawaai of muziek maken vanuit hun deuropening, balkon of tuin om het initiatief te steunen. Daarnaast luiden onder meer de Martinuskerk en de Inham twee minuten lang de kerkklokken. 

Ook op andere plekken in het land wordt op dat moment lawaai gemaakt. ,,Wij als burgers kunnen nog zo ons best doen om klimaatbewust te leven, maar als de overheid en bedrijven niet voor mensen en het klimaat kiezen, blijft de klimaatcrisis bestaan. Daarom eisen we van onze politici een eerlijk, daadkrachtig en sociaal klimaatbeleid”, zegt Fieke Westland van Fridays for Future, een van de initiatiefnemers. 

Westland noemt de klimaatcrisis de grootste crisis van onze tijd. ,,Ander beleid komt er niet zomaar. Elke stem bij de verkiezingen is daarom van levensbelang. Wie het hiermee eens is, roepen we op om twee minuten alarm te slaan.”

MANIFESTATIE Een ondersteunende manifestatie begint die dag - coronaproof - om 14.00 uur met de Utrechtse zangeres Roos Blufpand. Vertegenwoordigers van vier generaties vertellen daarnaast waarom zij meedoen met het klimaatalarm. Daarna wordt overgeschakeld naar het landelijke programma waarin onder meer activiste Greta Thunberg Nederland toespreekt. Het volledige programma is binnenkort te vinden op de Facebookpagina van Klimaatalarm Amersfoort.

Vanwege corona mag een beperkt aantal mensen de manifestatie bijwonen op het voormalig spoorwegterrein naast het Soesterkwartier. Alle belangstellenden, ook als ze niet naar de manifestatie komen, wordt opgeroepen zich aan te melden, het landelijke programma thuis te volgen en om 15.00 uur alarm te slaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie