Een artist impression van de westelijke ontsluiting.
Een artist impression van de westelijke ontsluiting. Gemeente Amersfoort

Aannemer krijgt boete voor beschadigen van boom bij werkzaamheden aan Westelijke Ontsluiting

2 maart 2021 om 10:10 Natuur en milieu

AMERSFOORT Een aannemer die schade veroorzaakte aan een boom bij werkzaamheden voor het project Westelijke Ontsluiting krijgt een boete. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. De aannemer werkte op woensdag 17 februari te dicht langs bomen, terwijl dit niet noodzakelijk en afgesproken was. 

Geschreven door Jeroen van der Veer

Door één van de aannemers, die voor een kabelbeheerder werkzaamheden uitvoert langs het fietspad in de zuidwestelijke hoek van de buitenring van de Stichtse Rotonde, is te dicht langs bomen gewerkt. Hierdoor is er schade ontstaan bij één van de bomen. Zo is er in de wortelzone gewerkt en er zijn beschadigingen geconstateerd. De kabels zijn aangelegd aan de niet- fietspad zijde, terwijl het beoogde trace´ aan de fietspadzijde ligt.

De gemeente laat weten dat deze werkzaamheden vooraf niet gemeld zijn. De aannemer heeft aangegeven dat hij, in verband met vorst in de grond, zijn planning had aangepast en niet bij de Aletta Jacobslaan maar op deze locatie aan het werk is gegaan. 

,,,Wij hebben de aannemer en de kabeleigenaar laten weten dat dit onacceptabel is en hebben hem medegedeeld dat wij een boete zullen opleggen”, aldus de gemeente. ,,De hoogte van de boete zal worden bepaald op basis van de schade die aan bomen is toegebracht. Hiervoor zullen wij op korte termijn extern advies inwinnen bij een gecertificeerd boomtaxateur.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie