* Archieffoto en gemaakt voor de corona-crisis.
* Archieffoto en gemaakt voor de corona-crisis. BDUmedia

Bladblazers zorgen voor schone wegen én overlast

12 november 2020 om 15:19 Natuur en milieu

AMERSFOORT Nu de herfst is aangebroken en de winter voor de deur staat, zijn de bladblazers ook weer actief. Deze werknemers willen de paden en wegen voor de Amersfoorters bladvrij maken, alleen daar blijkt niet iedereen even blij mee te zijn. Vooral het geluidoverlast in de vroege ochtend zorgt regelmatig voor hinder. 

door Jeroen van der Veer

Zo blijken bij de gemeente dit kalenderjaar 13 meldingen van ‘geluidsoverlast op een vroeg tijdstip’ te zijn binnengekomen. Hierbij gaat het om bladblazers die voor 07.00 uur aan het werk zijn gegaan. ,,Vanaf 07.00 uur mag er gewerkt worden”, duidt Leonie Scholte van de gemeente Amersfoort. ,,In de binnenstad en winkelcentra wordt er vanaf dit tijdstip gewerkt in verband met de opening van de winkels. In andere delen van de stad kan een aannemer ook op een later tijdstip starten.”

Dit gebeurt echter niet altijd. Dit blijkt niet alleen uit reacties op social-media, maar ook de gemeente ontving al diverse klachten over bladblazers die te vroeg begonnen. ,,Bij overlast gaat de melding naar handhaving”, aldus Scholte. ,,Zij gaan langs bij het bedrijf en/of nemen contact op. Meldingen die binnenkomen bij wijkbeheerders nemen contact op met de aannemer om de klacht te bespreken, daarna neemt de wijkbeheerder contact op met de melder.”

De gemeente benadrukt dat er sowieso niet voor 07.00 uur gewekt mag worden. ,,Mocht er nou toch voor die tijd overlast zijn, wil ik iedereen oproepen daar melding van te maken bij de gemeente. Dit kan via de website.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie