Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Gratis bomen erg gewild: ‘Er waren mensen met drie aanvragen op één adres’

6 november 2020 om 12:59 Natuur en milieu

AMERSFOORT De actie om inwoners te stimuleren om hun eigen tuin groener te maken, is een succes gebleken. De gemeente stelde 1000 bomen beschikbaar en in totaal hebben 1077 personen er eentje gekregen. ,,Om niemand teleur te stellen, hebben we alle aanvragen gehonoreerd."

door Jeroen van der Veer

Meer bomen en groene tuinen dragen volgens de initiatiefnemers bij aan een prettige en gezonde leefomgeving. Bomen zorgen voor verkoeling bij warme dagen, verminderen de kans op overlast bij extreme regenval en verbeteren de biodiversiteit. 

Om dit duidelijk te maken aan haar inwoners, besloot de gemeente een weggeefactie te houden en die was niet aan dovemansoren gericht. Per gezin mocht er één aanvraag worden ingediend, al waren sommige huishoudens wel erg enthousiast. Wethouder Kees Kraanen: ,,Er waren mensen die drie aanvragen op één adres hadden. Op naam van pa, ma en een kind. We hebben dus wel echt goed gefilterd en kwamen uit op 1077 geldige aanvragen."

Waar afgesproken was om 1000 bomen weg te geven, heeft de gemeente er toch voor gekozen alle aanmelders een boom te schenken. ,,Je wil natuurlijk niemand teleurstellen", lacht Kraanen, die tevreden is met de actie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie