Afbeelding
Yaelle Steegman

Noodweer boven Amersfoort zorgt ook voor blije gezichten

11 augustus 2020 om 19:07 Natuur en milieu

AMERSFOORT Diverse plekken in Nederland zijn dinsdag getroffen door noodweer en ook in Amersfoort was het raak. Er vielen enorme hagelstenen naar beneden en er waren harde windstoten. Toch genoten ook veel mensen van de verkoeling en dit leverde leuke foto's op.

door Jeroen van der Veer

In de gehele regio regent het meldingen voor de brandweer in verband met (water)overlast, maar in Amersfoort lijkt dit vooralsnog mee te vallen.

REGENDANS De regen zorgde ook voor blije gezichten. Zo speelden veel kinderen in de regen en dat deden de kids van Yaelle Steegman (zie foto) ook. Zij gingen naar buiten om een regendans te doen, maar of dit hielp? Volgens Buienrader niet en komen er in het komende uur nog flink wat regendruppels naar beneden.

WARMTERECORD In De Bilt werd het dinsdag aan het begin van de middag 31,6 graden. Daarmee is het officieel de warmste 11 augustus ooit gemeten. Het vorige record stond op 31,5 graden en werd gemeten in 2003. Het datum-warmterecord van dinsdag is alweer de derde in De Bilt van deze hittegolf, meldt Weeronline. Ook in Amersfoort liepen de temperaturen flink op. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie