Afbeelding
Meander Medisch Centrum

Meander en gemeente werken samen aan duurzaamheid

26 september 2019 om 16:52 Natuur en milieu

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum en de gemeente Amersfoort gaan samenwerken voor verduurzaming van de stad. Daarom hebben bestuursvoorzitter Frank de Reij van het Meander Medisch Centrum en wethouder Duurzaamheid Astrid Janssen woensdag de Green Deal 'Duurzame Zorg voor een gezonde toekomst' getekend. Een overeenkomst waarin concrete maatregelen staan die bijdragen aan een gezonde stad en beter klimaat.

Zorgorganisaties zijn voor de gemeente belangrijke samenwerkingspartners als het gaat om duurzaamheid. Ze zijn grootverbruikers van energie, water, voedsel, grondstoffen en vervoer en hebben de opdracht vanuit het klimaatakkoord meegekregen om in 2030 de uitstoot van CO2 met 49 procent te verminderen.

CONCRETE MAATREGELEN In de overeenkomst staan concrete duurzaamheidsmaatregelen waar het Meander Medisch Centrum de komende tijd mee aan de slag gaat. Zo heeft het ziekenhuis een energiebesparingsplan opgesteld en stelt het met andere ziekenhuizen een routekaart energietransitie op. Het ziekenhuis koopt tevens groene windenergie in en ontwikkelt maatregelen om medicijnresten veilig af te voeren. Daarnaast onderzoekt het ziekenhuis mogelijkheden om kringlopen voor grondstoffen te sluiten. Een eerste initiatief is dat zij samen met het UMC Utrecht starten is dat ze de producenten van medische plastic toepassingen vragen deze voortaan te produceren uit gerecyclede kunststoffen.

KOPLOPER Wethouder duurzaamheid Astrid Janssen: ,,Meander Medisch Centrum maakt werk van hun duurzaamheidsopgave. Naast zorgaanbieder De Koperhorst, die al eerder een overeenkomst sloot, behoren zij tot de koplopers in de stad. Ik ga ervan uit dat dit ook andere partijen inspireert."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie