Archieffoto: Een concert op de vijver van Emiclaer
Archieffoto: Een concert op de vijver van Emiclaer BDU

Podium vijver Emiclaer keert terug bij amfitheater

20 september 2023 om 17:00 Muziek

AMERSFOORT Het podium in de vijver van Emiclaer wordt teruggeplaatst en komt als extra podiumlocatie in de open lucht weer terug. Dit sluit aan bij de wens van omwonenden die zich voor de terugkeer hebben ingezet. Ook de culturele sector vindt het podium bij het amfitheater een mooie aanvulling van speelplekken in de stad. De omgevingsvergunningprocedure wordt nu in gang gezet, zodat naar verwachting begin 2024 met de aanleg van het podium gestart kan worden.

Wethouder Tyas Bijlholt (Cultuur): ,,Amersfoort krijgt er een podium bij, waar vanaf volgend jaar weer kan worden opgetreden. Met dit buitenpodium groeit het cultuuraanbod, podiumkunst in het bijzonder, in de stad én in de wijk.”

Het podiumeiland, dat sinds 2014 weg is, wordt geplaatst in de originele, ronde stijl in het water voor het amfitheater. Zowel bij de aanleg als bij het gebruik van het podium wordt rekening gehouden met de ecologische waarde van het gebied. Voor de bouw betekent dit dat de hoofdconstructie van staal is met op het podium een loopdek van duurzaam hout. Bij een evenement moet er rekening worden gehouden met broedvogels en vleermuizen in het gebied.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie