Trompettiste Suzan Veneman.
Trompettiste Suzan Veneman. Petra Beckers

Trompettiste met muzikaal sextet bij Observant Amersfoort

25 mei 2023 om 11:00 Muziek

AMERSFOORT De trompettiste Suzan Veneman staat woensdag 31 mei met haar sextet bij Stadspodium Observant.

Het Suzan Veneman Sextet bestaat uit trompettiste Suzan Veneman, saxofonist Joao Driessen, trombonist Vincent Veneman, toetsenist Timothy Banchet, bassist Tijs Klaassen en drummer Wouter Kühne.

JAZZ ORCHESTRA OF THE CONCERTGEBOUW

,,Met haar soulvolle en energieke manier van spelen zet zij haar eigen stempel op de muziek en neemt ze de luisteraar mee in haar muzikale verbeelding”, aldus het persbericht van First Floor Productions. Na haar studie te hebben afgerond in de VS is Suzan weer op Nederlandse bodem, waar zij haar talenten veelzijdig laat horen, niet alleen als trompettiste, maar ook als veelbelovend componist en arrangeur. Onlangs is zij toegetreden tot het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

CREATIEVE COMPOSITIES

,,Veneman maakte haar debuut als bandleider in 2019, een kans om haar muzikale ideeën en nieuwe composities te gebruiken. Het sextet groeide dan ook snel uit tot een van haar belangrijkste creatieve uitlaatkleppen. De volle samenklanken van trompet, tenorsax en trombone worden ondersteund door een virtuoze ritmesectie, die haar composities tot leven laten komen. Haar muziek ademt jazz, een prachtige balans van uitgedachte thema’s en dynamische interactie.”

De aanvang van dit optreden is 20:00 uur op woensdag 31 mei. Kaarten á € 5,00 zijn verkrijgbaar via www.observant.nl. Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal PodiumPlan.

Het Suzan Veneman Sextet.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie