Jimmy Holmes als Elvis
Jimmy Holmes als Elvis Elvis For Everyone

Rock-’n-roll-concert met ode aan legendes Elvis, Roy en Buddy komt naar Amersfoort

23 september 2022 om 10:14 Muziek

AMERSFOORT Het Flint theater in Amersfoort is vrijdagavond 30 september het podium voor een ode aan rock-’n-roll-legendes Elvis Presley, Roy Orbison en Buddy Holly. Amersfoort is een van de tien steden waar deze nieuwe theaterproductie is te zien. ,,De try-out vond eerder deze maand plaats in Assen en werd met veel enthousiasme ontvangen. Niet eerder werden deze drie legendes en hun muziek zo gedetailleerd op het podium gebracht.’’ Dat laat de organisatie weten in een persbericht.

Tot in de detail komen de drie legendes tot leven met de juiste kostuums, gitaren, brillen, microfoons en versterkers. De vertolkers zijn Jimmy Holmes uit de USA en Darren Page en Jimmy Lee uit Engeland. Samen met een internationale live band vormen ze de productie ‘Legends of Rock ‘n’ Roll’. Kleding voor dit concert werd onder andere gemaakt door de originele kledingmakers van Elvis Presley. Exacte replica’s van het origineel. Het concert is een viering van de muziek van Elvis, Roy en Buddy.

,,Alle hits zijn er, zoals ‘Suspicious Minds’, ‘Pretty Woman’ en ‘Peggy Sue’, en we hebben er alles aan gedaan om dit zo mooi en authentiek mogelijk neer te zetten”, zegt producer Arjan Deelen voor wie deze productie een droom is dat werkelijkheid is geworden. ,,Zelfs voor mensen die geen fan zijn is dit een prachtige muzikale avond. Deze mannen waren toch de grondleggers van de rock cultuur. Zo had Buddy Holly een enorme invloed op de Beatles. Met deze muziek ga je terug naar het begin, naar de bron”, zegt Deelen. “Dichterbij deze legendes kom je niet.”

Kaarten zijn verkrijgbaar via Flint Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie