Afbeelding
Flehite Sinfonietta

Muzikanten weten operavoorstelling in Amersfoort te redden

Muziek

AMERSFOORT Een bijzondere operavoorstelling die dreigde in te storten door corona en organisatorische problemen bij de producent, gaat toch door in Amersfoort. De leden van Flehite Sinfonietta hebben in recordtijd de productie van de opera Gianni Schicchi overgenomen, die op 30 juni en 1 juli op de planken staat in het Eemklooster in Amersfoort.

Puccini’s beroemde komische opera stond geprogrammeerd voor verschillende voorstellingen onder muzikale leiding van Samuel Tamarit Otero en begeleid door het Amersfoortse orkest Flehite Sinfonietta. De professionele solisten waren al overgekomen uit Japan, VS en Canada. Toen na een eerste repetitie de productie ten onder dreigde te gaan aan organisatorische missers en corona, gaven enkele internationale solisten aan dat zij toch graag verder wilden met de muzikanten van Flehite Sinfonietta en dirigent Samuel Tamarit Otero. In een recordtempo hebben de leden van het orkest de organisatie overgenomen en alles in het werk gesteld om de voorstelling te redden. 

Op eigen initiatief organiseert het orkest de twee Amersfoortse voorstellingen in iets aangepaste vorm. De voorstellingen in Nijmegen en Amsterdam zijn afgelast. Gianni Schicchi is een opera in één bedrijf. In de klassieke komedie speelt een klooster een rol. Dat maakt de entourage van het historische Eemklooster in Amersfoort bijzonder geschikt voor deze voorstelling.

De betaling van reeds verkochte kaartjes wordt terug gestort door de oorspronkelijke producent. Publiek koopt voor deze voorstelling rechtstreeks kaartjes bij Flehite Sinfonietta. Dat kan via https://flehite.net/kaartverkoop/. Voorafgaand aan de voorstelling kunnen bezoekers de Italiaanse ervaring compleet maken met Italiaanse specialiteiten bij La Cantina in het klooster. Hiervoor reserveren kan via Whatsapp/sms op 06 3560 4729 of een mailtje naar info@lacantina-amersfoort.nl. Graag uiterlijk drie dagen van tevoren.

advertentie