Amersfoortse muzikant Aristakes werkt aan rockopera over zijn leven

5 jun, 10:00 Muziek
Aristakes Jessayan
Afbeelding

AMERSFOORT De Amersfoortse Aristakes Jessayan duikt binnenkort de studio in met enkele musici van het Metropole Orkest om een aanzet te maken voor de rockopera over zijn leven: ‘Rhapsody for Peace’. 

Aristakes kwam op zijn derde vanuit Athene naar Nederland toe, zijn ouders zijn Armeniërs. Het was al langer een wens van Aristakes om een rockopera over zijn leven te maken. Hij verwierf nationale en internationale bekendheid met zijn pianomuziek. ,,Ik ben al een paar jaar bezig met het bedenken van deze rockopera. Ik liet ook wel eens een tipje van de sluier horen na afloop van mijn theaterconcerten. Veel mensen kwamen naar me toe om te zeggen hoe mooi ze het vonden klinken.” 

NOTEN Aristakes wilde de rockopera altijd al opnemen met een groot orkest en dankzij de samenwerking met enkele musici van het Metropole Orkest komt nu een grote wens uit. ,,Het kost nogal wat om dit te kunnen doen. Er moesten partituren..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.