Afbeelding
Thomas Huisman Fotografie

42ste editie Rabobank Amersfoort Jazz wordt online festival

16 oktober 2020 om 17:16 Muziek

AMERSFOORT De 42ste editie van Rabobank Amersfoort Jazz vindt plaats als een online festival, van 20 tot en met 22 november. Toen de editie in mei door het coronavirus niet door kon gaan, heeft de organisatie ervoor gekozen  voor een coronaproof online editie in november. De Nederlandse line-up van mei is zoveel mogelijk doorgezet naar de online editie, zegt de organisatie. 

Echter, er zullen maximaal acht personen op het podium te zien zijn in verband met de 1,5 meter maatregel. Of er ‘live’ publiek bij de uitzending aanwezig kan zijn wordt door de organisatie onderzocht. Volgens Amersfoort Jazz is er veel twijfel bij musici en publiek of het festival doorgaat, maar de organisatie reageert daarop: ,,Amersfoort Jazz voelt, als een van de belangrijkste jazzfestivals van Nederland, de absolute verantwoordelijkheid musici een podium te bieden voor hun publiek en eigen ontwikkeling.”

Het festival probeert ondanks de aanpassingen ervoor te zorgen dat het publiek ,,interactief in contact kan staan met podia en artiesten.” Er komt speciale stream met een gesprekstafel, waarvan de concerten worden gepresenteerd, musici geïnterviewd, geschakeld wordt met het internationale netwerk en waar publiek kan participeren. Deze tafel staat onder leiding van Izaline Calister en SaraLee Vos, gerenommeerde zangeressen in het World Jazz idioom. 

De line-up van het online festival is via de link te bekijken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie