Afbeelding
stAeg

StAeg organiseert online kapelconcerten

27 maart 2020 om 10:26 Muziek

AMERSFOORT Het Amersfoortse StAeg coffee, culture & events zal een serie live concerten zonder publiek gaan organiseren in de Sint Aegtenkapel. ,,Het gaat namelijk om live streams. Deze concerten worden live uitgevoerd in de iconische bovenzaal van de kapel en tegelijkertijd online uitgezonden op de website van stAeg", aldus de organisatie. 

De musici die de concerten verzorgen, werken geheel belangeloos mee. Wanneer het concert voorbij is, blijft de livestream online beschikbaar totdat de coronacrisis voorbij is. ,,Op deze manier kunnen muziekliefhebbers uit heel Nederland ondanks het thuiszitten alsnog genieten van unieke concerten."

DONATIES Online concertbezoekers die dit initiatief een warm hart toedragen, wordt ter plekke de mogelijkheid geboden een donatie te doen. ,,De opbrengsten hiervan vallen geheel ten deel aan de musici, die in deze periode hun inkomsten veelal als sneeuw voor de zon hebben zien verdampen", zegt de organisatie.

Het eerste 'coronaconcert' van deze serie zal plaatsvinden op vrijdag 3 april om 12.30 uur en wordt verzorgd door Nuala McKenna (cello) en Johan van Iersel (cello). 

Meer informatie en de livestreams zijn te vinden op www.staeg.nl/live.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie