Afbeelding
Peter Putters

Eerbetoon aan Stanley Turrentine in Observant

24 november 2019 om 13:48 Muziek

OBSERVANT Voor het JazzPodium Amersfoort hebben de broers Marius en Alexander Beets het initiatief genomen om enkele avonden geheel te wijden aan legendarische musici uit de jazz. Woensdag 27 november staat tenorsaxofonist Stanley Turrentine centraal. De aanvang is 20.30 uur en de entree 5 euro.

Tijdens deze avonden wordt niet alleen muziek gespeeld van deze 'Legends', maar wordt ook verteld over de artiest, zijn hoogtepunten en het genre. Marius maakt de arrangementen en stelt samen met Alexander het verhaal samen. Per avond worden andere gastmusici uitgenodigd.

Tenorsaxofonist Stanley Turrentine, bijnaam 'The Sugar Man', werd gekenmerkt door zijn lekkere, kabbelende toon, geworteld in de blues en zijn manier van werken met soul en verbeelding. Hij legde zijn muziek vast op talloze manieren, maar werd het meest bekend met zijn Blue Note soul-jazz opnames in de jaren '60.

Ook maakte hij nog een gedaantewisseling naar de populaire fusionjazz in de vroege jaren '70. In de jaren '80 en '90 keerde hij terug naar de jazz.

Annemarie Degens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie