ART Ensemble speelt op 3 november in de Obsrevant
ART Ensemble speelt op 3 november in de Obsrevant ART Ensemble

ART Ensemble speelt ontbijtconcert in De Observant

Muziek Deel je nieuws

Op zondag 3 november om 9.30 uur speelt het ART Ensemble een ontbijtconcert in De Observant. Onder het genot van een uitgebreid ontbijt kan het publiek luisteren naar een trio bestaande uit de fluitisten Margreet Niks en Karin Jochems en pianist Laura Hölzenspies. Werken van o.a. Mozart, Fauré en Shostakovich staan op het programma.

Het ART Ensemble werd in 2014 opgericht en  heeft  een repertoire dat uiteenloopt van romantisch tot modern. Air, Rhythm en Touch zo breed mogelijk benutten en vertolken, is het motto in de contrastrijke programmering van het ensemble.

Margreet Niks studeerde bij Abbie de Quant in Utrecht en Pierre-Yves Artaud in Parijs. Zij behaalde haar diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Aansluitend studeerde ze bij Jacques Zoon in Boston en Berlijn. Als (fulltime) freelancer speelt Margreet bij vrijwel alle grote Nederlandse orkesten en bij hedendaagse ensembles als Nieuw Ensemble en Insomnio.

Karin Jochems studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant. Naast het ART Ensemble werkt Karin regelmatig samen met de organisten Jamie de Goei en Ko Zwanenburg. Met gitarist/componist Adriaan Dropsie vormt zij duo Entre Dos.Karin is tevens docent en coördinator bij Muziekonderwijs Midden Nederland.

Laura Hölzenspies studeerde piano bij Alwin Bär en Kyoko Hashimoto en klavecimbel bij Siebe Henstra aan het Utrechts Conservatorium. Zij werkt veel samen met zangers en blazers, onder meer in de ensembles Baroque Bicolore, Animosa Trio en ART Ensemble.

Praktische informatie
Datum: zondag 3 november
Tijd: 9.30 – 11.00 uur
Plaats: De Observant, Stadhuisplein 7 Amersfoort
Kosten: 15,95 (concert, inclusief ontbijt)
Reserveren noodzakelijk: observant.nl

 

advertentie