Vibrafonist Frits Landesbergen is aanwezig als special guest
Vibrafonist Frits Landesbergen is aanwezig als special guest Cees Wouda

De broers Beets brengen met optreden in Observant in Amersfoort eerbetoon aan jazzicoon Milt Jackson

22 februari 2024 om 14:53 Muziek

AMERSFOORT De muzikale broers Marius en Alexander Beets besteden komende woensdag 28 februari aandacht aan het repertoire van vibrafonist Milt Jackson in de Observant in Amersfoort. Tijdens het evenement wordt niet alleen muziek van Jackson gespeeld, maar wordt ook verteld over de artiest, zijn hoogtepunten en het genre. 

Saxofonist en bandleider Alexander Beets, trompettist Ellister van der Molen, pianist Miguel Rodriguez, bassist Marius Beets en drummer Sven Rozier maken onderdeel uit van de line up. Frits Landesbergen is aanwezig als special guest om het slagwerkinstrument, de vibrafoon, te bespelen.

De tekst gaat onder de foto verder


Saxofonist Alexander Beets maakt onderdeel uit van de line-up - De Nozem Fotografie

JAZZ IN OBSERVANT

De jazzclub ‘Jazz in Observant’ is sinds 2005 een begrip in Amersfoort en regio waar de in de afgelopen jaren veel nationale jazziconen hebben gespeeld. De broers Marius en Alexanders Beets hebben voor het Jazzpodium Amersfoort het initiatief genomen om enkele avonden te wijden aan legendarische musici uit de jazz. Marius maakt de arrangementen en stelt het verhaal samen met Alexander samen. Per avond worden verscheidene gastmusici uitgenodigd.

MILT JACKSON

De avond op 28 februari is dus gewijd aan Milt Jackson, een legendarische jazz-vibrafonist. Hij was vooral bekend met het Modern Jazz Quartet, een vierkoppige jazzband die erg invloedrijk was in het genre. Jackson gaf zelf aan dat de populariteit van de groep vooral te danken was aan de manier waarop geïmproviseerd werd op klassieke muziek, wat leidde tot een combinatie van klassiek, jazz en pop.

Het optreden vindt plaats op woensdagavond 28 februari vanaf 20.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 7 euro via www.observant.nl en aan de deur voor 8,50 euro. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie