Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Lenaert Nicasiusspeld voor Eemruitersvrijwilliger Johan Tolboom

25 november 2022 om 11:13 Mensen

AMERSFOORT Johan Tolboom, vrijwilliger catering en kantine van de LRV De Eemruiters en Ponyclub De Hooglandertjes uit Hoogland ontving zondag 20 november een Lenaert Nicasiusspeld uit handen van locoburgemeester Micheline Paffen-Zeenni. Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van zijn 30-jarig jubileum als vrijwilliger voor de vereniging.

Ruim dertig jaar is Tolboom al op verschillende avonden en in het weekend actief in de kantine van de vereniging. Naast de bardienst en het op peil houden van de voorraden, verzorgt hij onder andere de catering en koffie bij lessen, buitenritten en bij wedstrijden van de vereniging. Ook tijdens de kaartavonden voor senioren biedt hij een helpende hand.

Niet alleen de eigen vereniging, maar ook andere Hooglandse organisaties en verenigingen maken regelmatig gebruik van de kantine. Tijdens buurtbijeenkomsten, de avondvierdaagse, Koningsdag, het Dorpsfeest Hoogland en bij diverse Wielertochten die vanaf het terrein vertrekken, is hij altijd aanwezig en verzorgt hij de inwendige mens. Daarbij toont hij een geweldige inzet en grote betrokkenheid.

NICACIOSSPELD Lenaert Nicasius was een stadstimmerman in Amersfoort. Hij is vooral bekend geworden door zijn heldhaftig optreden tijdens de brand in de Onze-Lieve-Vrouwetoren in februari 1651.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie