Afbeelding
Eigen foto

Amersfoortse filosofiedocent van het Corderius College in de race voor landelijke titel Filmleraar van het Jaar 2022

Mensen

AMERSFOORT Om meer aandacht te vragen voor de kracht van film in het onderwijslokaal wordt voor de vijfde keer de verkiezing Filmleraar van het Jaar georganiseerd. Uit de regionale voorrondes in het hele land maken zeven filmleraren, waaronder filosofiedocent Niels Hexspoor van het Corderius College in Amersfoort, kans op de titel Filmleraar van het Jaar 2022. De genomineerden geven zowel les in het basis als voortgezet onderwijs in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Buitenpost, Gouda en Vlissingen. De Filmleraar van het Jaar 2022 wordt in november bekendgemaakt.

Organisatie Netwerk Film Educatie legt uit dat steeds meer leraren zijn bezig met les geven aan de hand van film. ,,Hiermee helpen ze leerlingen beeld beter te duiden en te begrijpen. Daarnaast verlevendigen ze het eigen curriculum, bijvoorbeeld door film in te zetten om complexe maatschappelijke vraagstukken als racisme beter te begrijpen, leerlingen te motiveren boeken te lezen na het zien van een boekverfilming, of bewoners van bejaardenhuizen te interviewen voor een korte film over de koude oorlog.”

PASSIE Over Hexspoor schrijf de jury als volgt: ,,Niels is een gepassioneerde filosofiedocent op het Corderius College in Amersfoort die zielsveel van film houdt. Hij gebruikt films om met zijn leerlingen na te denken over filosofische vragen die in films gesteld worden. Niels sluit aan bij de belevingswereld van zijn leerlingen en laat hen kennismaken met andere werelden!”

advertentie
advertentie