Afbeelding
Politie.nl

Jonge vrouw vastgepakt in Amersfoort: politie zoekt getuigen

Mensen

AMERSFOORT Een 20-jarige vrouw is in de vroege ochtend van zaterdag 14 mei lastig gevallen en vastgepakt door een voor haar onbekende man, zo laat de politie weten. 

De vrouw verliet rond 04.30 uur een café aan het Hof. Via de Groenmarkt liep ze in de richting van de Appelmarkt en vervolgens ter hoogte van de Muurhuizen zag zij een man staan. De man sprak de vrouw aan, liep naar haar toe en pakte haar uit het niets vast. Ze wist zich los te rukken en rende vervolgens via de Blauwebruggang, de Weverssingel en de Bredesteeg in richting het Flintplein. Maar op het Flintplein wist de man haar in te halen en pakte haar nog een keer vast. Het slachtoffer begint op dat moment te gillen en om hulp te roepen. Een buurtbewoner kwam erop af, waardoor de man haar losliet. 

SIGNALEMENT De politie is op zoek naar een man met een donkergetinte huid van ongeveer 1.95 meter met een tengerpostuur. Vermoedelijk is hij tussen de 25 en de 30 jaar oud. Hij heeft zwart, kort krullend haar en droeg een donkerblauwe spijkerbroek, wit shirt en zwart vest. ,,Heeft u iets gezien of gehoord die vroege zaterdagochtend 14 mei? Woont u op de Muurhuizen, Blauwe Bruggang, Westsingel, Breedesteeg of het Flintplein en beschikt u over bewakingscamera’s? Kijk dan de beelden uit rond 04.30 uur. Staat er iets op de beelden wat kan helpend bij het onderzoek? Deel dit dan via het tipformulier op politie.nl,” roept de politie op.

advertentie