Burgemeester Bolsius speldt de onderscheiding op.
Burgemeester Bolsius speldt de onderscheiding op. Gemeente Amersfoort

Lenaert Nicasiusspeld voor Wim Lamme

Mensen

AMERSFOORT Wim Lamme heeft vrijdag (13 mei) de Lenaert Nicasiusspeld van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius ontvangen. Dat heeft de gemeente vanmiddag bekendgemaakt. 

Van de redactie

Lamme kreeg de gemeentelijke onderscheiding voor zijn grote inzet voor het Diaconaal Aandachtscentrum (DAC), kerkelijke en maatschappelijke verdiensten tijdens zijn afscheid in het inloophuis aan de Zuidsingel.  Wim Lamme was ruim 20 jaar betrokken bij het DAC. In de periode van 2004 tot 2015 in de functie van voorzitter van het bestuur. Aansluitend werd hij adviseur en vrijwilliger.

DIAKEN Daarnaast was hij 12 jaar actief als diaken, waarvan 7 jaar als voorzitter van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente (PGA) in Amersfoort. Hij gaf mede leiding aan het kerkelijk bureau van de PGA. Ook binnen de kerkelijke wijkgemeente De Hoeksteen was en is hij actief, onder andere als koster/ beheerder en weet hij jong en oud met elkaar te verbinden.

Hij heeft zich in het verleden ingezet voor de plaatselijke afdeling van het CDA, waaronder voor het secretariaat van de partij.

SCHAKEN Bij het Schaakgenootschap Amersfoort (SGA) is hij sinds 1959 lid en actief in verschillende bestuurlijke functies. Top op heden is hij jeugdleider en weet hij jongeren te interesseren in en te verbinden aan de schaaksport.

De Lenaert Nicasiusspeld is een hoge gemeentelijke onderscheiding.
Afbeelding
advertentie