Afbeelding
Jeroen Hendriks/Stichting Sovjet Ereveld

Oorlogsslachtoffers op Sovjet Ereveld herdacht op ‘Overwinningsdag’

8 mei 2021 om 14:00 Mensen

LEUSDEN De ambassadeurs van Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Oezbekistan, Rusland en Wit-Rusland leggen op zondag 9 mei een krans op het Sovjet Ereveld op begraafplaats Rusthof. Ze herdenken daarmee de 865 oorlogsslachtoffers die er begraven liggen.

Tijdens de besloten ceremonie betonen ook Nederlandse autoriteiten hun respect voor de oorlogsslachtoffers uit de voormalige Sovjet-Unie. Onder meer vertegenwoordigers van de ministeries van defensie en buitenlandse zaken, de burgemeester van Amersfoort, de loco-burgemeester van Leusden en bestuur en directie van de Stichting Sovjet Ereveld leggen een krans.

TIJDSLOTS De genodigden betreden het Ereveld om beurten, in tijdslots. Daardoor zijn op geen enkel moment tijdens de ceremonie veel mensen tegelijk bij elkaar.

Het Sovjet Ereveld, bij de Amersfoortse begraafplaats Rusthof, is daardoor op zondag 9 mei van 10.30 tot 12.00 uur niet toegankelijk voor publiek.

OVERWINNINGSDAG Op 9 mei, in verschillende voormalige Sovjetrepublieken ‘Overwinningsdag’, wordt op het Sovjet Ereveld jaarlijks een officiële herdenking gehouden. Die wordt georganiseerd door de ambassade van de Russische Federatie in samenwerking met andere ambassades en de Stichting Sovjet Ereveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie