Afbeelding
BDUmedia

Sint-Jorispenning voor Egbert Boerma bij afscheid van het Corderius College

23 april 2021 om 17:15 Mensen

AMERSFOORT Egbert Boerma, rector van het Corderius College, ontving vrijdag de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor zijn grote inzet voor het Amersfoortse onderwijs en zijn maatschappelijke betrokkenheid in diverse nevenfuncties tijdens zijn afscheid op het Corderius College.

Boerma gaat per 1 mei met pensioen en beëindigt daarmee na een dienstverband van ruim 22 jaar zijn werkzaamheden als rector van het Corderius College.

‘GROOT HART’ ,,Egbert Boerma is een markant onderwijsman met een groot hart voor leerlingen, collega’s, het onderwijs en de stad Amersfoort”, aldus burgemeester Lucas Bolsius. ,,Hij zette zich in voor een positief en veilig onderwijsklimaat en goede samenwerking tussen de scholen in het voortgezet onderwijs. Steeds hield hij hierbij het belang van goed onderwijs voor ieder kind voor ogen.”

De rector is ook voorzitter van de Amersfoortse Contactraad. Hij is de drijvende kracht achter een zelf opgezet Europees Scholennetwerk (ESN), waarbij scholen uit negen landen uitwisselingen organiseren voor leerlingen en medewerkers. In 2006 was Boerma een van de initiatiefnemers en voorzitter van stichting Leergeld Amersfoort. Op zijn initiatief adopteerde de school de jaarlijkse Tocht van Vrees en Hoop en betrok hij leerlingen bij activiteiten van nationaal monument Kamp Amersfoort. Hij is lid van de Rotaryclub Amersfoort-West en stelde zijn school ter beschikking voor de jaarlijkse beroepenmarkt voor leerlingen van middelbare scholen in Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie