Afbeelding
Mariska Boer

Mariska en haar oma organiseren voor de zevende keer kerstkaartenactie tegen eenzaamheid

11 december 2023 om 16:08 Maatschappelijk

AMERSFOORT Mariska Boer begon samen met haar oma Cobien Brouwer in 2017 de kerstkaartenactie ‘Mariska’s kaartenactie’. Met deze actie willen ze de verbondenheid in de regio vergroten en eenzaamheid verminderen. Dit jaar organiseert Mariska voor het zevende jaar op rij een kerstkaartenactie, maar deze keer nét even anders.

Voorheen kregen alle senioren in Amersfoort en Leusden een kaartje. Ook mensen die niet eenzaam waren en volop in het leven stonden. Maar volgens Mariska is er één groep die het misschien wel meer nodig heeft dan alle andere groepen. ,,Zij die psychisch lijden of met het leven worstelen, op wat voor manier dan ook, worden vaak als groep over het hoofd gezien. Denk hierbij aan mensen met klachten zoals depressie, angsten, emotieregulatie-problemen en hechtingsproblemen. Dit leidt vaak tot sociale isolatie, en dat terwijl de klachten zelf al zwaar genoeg zijn om mee te leven.” 

,,Eenzaamheid is heel onzichtbaar onder deze groep. Er wordt niet over gepraat. Het is taboe, zéker onder jong volwassenen. Het valt me op dat er voor deze groep heel weinig georganiseerd wordt. Daarom doen we dit jaar extra moeite om deze groep te bereiken met wat vrolijkheid in de brievenbus”, vertelt Mariska. 

Mariska Boer organiseert drie schrijfmiddagen waar men kan helpen door (december)postzegels te doneren of te helpen schrijven. De middagen zijn voor iedereen toegankelijk met gratis koffie, thee en een koekje. Op de volgende data is een schrijfmiddag: 

- 17 december 14.00 – 16.00 uur bij Buurthuis De Bron in Leusden: Hoefijzer 18
- 21 december 15.00 – 17.00 uur bij Wijkcentrum ’t Middelpunt in Amersfoort: Spinetpad 2
- 22 december 13.00 – 15.00 uur bij Buurthuis Miereveld in Amersfoort:
Miereveldstraat 72

Op deze drie locaties staat ook een inleverbox waar men geschreven kaarten of postzegels kan doneren. Wilt u helpen schrijven, kaarten doneren of heeft u vragen over de actie? U kunt contact opnemen via mail mariskaskaartenactie@gmail.com en Facebook

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie